Protejarea delfinilor!

Posted on Updated on

Proiectul CONSDELFIROM sustine misiunea Mare Nostrum de protejare a biodiversitatii marine de pe litoralul Marii Negre si, in special, a celor trei specii de delfini.


smile
Creative Commons License photo credit: allyaubry

Proiectul prevede colectarea datelor privind aparitia delfinilor in apele litorale romanesti, capturile accidentale si esuarile din zona marina.

Pentru determinarea gradului actual de informare a populatiei locale in ceea ce priveste biodiversitatea marina din apele litorale romanesti, se va efectua un studiu bazat pe aplicarea de chestionare.

Se vor  realiza  materiale informative pentru informarea si constientizarea populatiei din localitatile situate in arealul Sitului, dar si a turistilor, care viziteaza aceasta zona.

De asemenea, se va infiinta o linie de telefon gratuita, unde populatia locala, pescarii sau turistii, vor putea raporta evenimente legate de delfini dar si diferite tipuri de agresiuni asupra mediului marin si costier. Linia telefonica va functiona in perioada estivala incepand cu luna iunie si pana in  septembrie.

Proiectul este  finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, si are ca parteneri :Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Marina „Grigore Antipa”, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera.

Pentru mai multe detalii vizitati site-ul Mare Nostrum .

Sursa: lumeabuna.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s