Cel mai lung meci de tenis din toate timpurile la Wimblendon!

Posted on Updated on

Cel mai lung meci din istoria tenisului s-a disputat marti in turul 1 de la Wimbledon, Nicolas Mahut (Franta) si John Isner (SUA) jucand aproape 10 ore. Disputa a fost intrerupta de arbitru la scorul de 59-59 in setul decisiv.

Meciul a inceput cu americanul in prim plan, acesta castigand setul I cu 6-4. Mahut a revenit si s-a impus in urmatoarele doua cu 6-3, 7-6, iar Isner s-a impus in setul 4 cu 7-6.

Actul decisiv a fost unul de pomina, cei doi sportivi jucand mai bine de 7 ore pentru a putea fi departajati. Iar cum acest lucru nu s-a intamplat, arbitrul a decis sa intrerupa intalnirea la scorul de 59-59

Intalnirea dintre Nicolas Mahut si John Isner a durat peste 10 ore.

Precedentul record de durata a unei partide de tenis fusese stabilit de Fabrice Santoro si Arnaud Clement, in 2004, la Roland Garros, ei jucand la acea data 6 ore si 33 de minute.

John Ishner a depasit si recordul celor mai multi asi reusiti intr-o partida, el izbutind 98, fata de 78 cat era precedenta performanta stabilita de Ivo Karlovic.

Epuizati dupa partida-maraton, cei doi au putut totusi sa spuna cateva cuvinte reprezentantilor presei, promitand spectacol si joi.

“Este un campion. Trebuie sa luptam. Trebuie sa cistige cineva. Miine o sa vedem cine. Am jucat de prea mult timp”, a declarat Mahut.

“O asemenea partida nu se va mai repeta vreodata. Si inca nu este gata!”, a spus si Isner.

Invingatorul acestei intalniri il va intalni in turul secund al turneului de la Wimbledon pe Thiemo De Bakker, si el protagonistul unui meci maraton, castigat cu 16-14 in setul decisiv.

Surse: Ziare.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s