Festival de film dedicat copiilor si adolescentilor:KINOdiseea!

Posted on

KINOdiseea este singurul festival internaţional de film din România dedicat copiilor şi adolescenţilor, dar care se adresează şi familiior aflate în căutare de evenimente culturale de calitate, cuprinzând acest mic univers familial în cele şapte zile ale festivalului.

În septembrie 2009, KINOdiseea a fost primul eveniment de gen organizat pentru copii după 1989. Bucureştiul se alătură marilor metropole ale lumii (New York, Chicago, Londra) ce găzduiesc festivaluri de film pentru copii şi adolescenţi.
După succesul primei ediţii, KINOdiseea devine membru ECFA (Asociaţia Europeană a Filmului pentru Copii) şi realizează, de asemenea, parteneriate cu unele dintre cele mai importante festivaluri de film pentru copii din Europa (Zlin International Youth Film Festival – Cehia, Kristiansand Film Festival – Norvegia şi Ale Kino! Film Festival – Polonia).

Anul acesta, festivalul are loc între 1 şi 6 noiembrie la NCRR (Muzeul Ţăranului Român), Cinemateca Eforie şi începând cu acest an, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City.

În acest an, Kinodiseea propune 12 filme de lungmetraj, premiate la festivaluri de film internaţionale, din ţări precum: Irlanda, Cehia, Franţa, Noua Zeelandă, Germania, Olanda şi Thailanda. Printre surprizele pe care le aduce ediţia a treia a festivalului se numără secţiunea de 12 scurtmetraje şi retrospectiva dedicată celor mai bune filme poloneze din toate timpurile, şase lungmetraje premiate şi apreciate internaţional, inclusiv la Premiile Emmy, acompaniate de scurtmetraje. Publicul va avea şansa să îi urmărească pe marele ecran pe eroii copilăriei Lolek şi Bolek.

Juriul este şi în acest an format din copii, cărora li se vor alătura la această ediţie trei profesionişti, membri ai European Children’s Film Association, precum: Petr Koliha, Directorul festivalului Zlin Children’s Film Festival, unul dintre cele mai durabile festivaluri de film pentru copii din lume.

Pe lângă selecţia de filme internaţionale pentru copiii de toate vârstele, cei mici vor avea ocazia să participe la workshopuri de actorie, montaj, costume, handmade, susţinute de profesionişti din aceste domenii şi un workshop original realizat de Şcoala de limbi străine Lexis. Mai mult, micuţii se vor bucura de nenumărate surprize, spectacole de circ, concerte live şi bal mascat.

Sursa: http://www.port.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s