Parerile unui calator prin Delta! Pensiunea Eden!

Posted on Updated on

Navigand pe imensul teritoriu al internetului zilele trecute am aflat de site-ul “www.descoperadeltadunarii.ro” si astfel am aflat de pensiunea Eden din localitatea Crisan. Incercand sa aflu mai multe despre aceasta pensiune si scotocind pe net am aflat doar cateva pareri ale unor turisti care au fost cazati la acesta pensiune, toata lumea vorbind la superlativ despre conditiile de acolo. Asa ca m-am hotarat ca prima vacanta din acest an sa mi-o petrec la acesta pensiune si sa va relatez si voua o experienta de 4 margarete.

O sa incep cu un secret. Daca vorbiti cu D-na Ileana ( proprietara pensiunii ) puteti sa obtineti o noapte gratuita de cazare. Cum? Asa cum am facut facut si eu. Am intrat pe site-ul  http://www.eden-touringdelta.ro, am sunat direct la pesiune si am pus o intrebare nevinovata: Daca doresc mai multe zile de cazare exista vreo reducere? Mi s-a raspuns ca daca voi plati cel putin 3 nopti voi putea beneficia de inca o noapte gratuita. Rezervarea se face verbal, nu se plateste nimic inainte. Pensiunea are 10 camere si doua apartamente. Eu am luat un apartament cu mic dejun inclus la pretul  1100 ron pentru 4 nopti / 5 zile.

Drumul  Bucuresti  – Tulcea il faci in 3 ore si aproximativ 30 de minute , aici incluzand si mersul prin Bucuresti . Se merge pe autostrada A2 , se iese de pe autostrada spre Slobozia, apoi Harsova si mai apoi ajungeti in Tulcea.

In Crisan se ajunge doar cu salupa, drept urmare masina trebuie parcata in port sau cat mai aproape de port. Eu am parcat masina chiar la Hotelul Esplanada care se afla chiar langa statia de imbarcare pe vas, platesti 40 ron / zi dar exista paza si siguranta. Avand in vedere ca vin multi turisti in Delta Dunarii si locurile de parcare sunt limitate e bine sa gasesti un loc  bun de parcare, pentru ca pret de 5, 7 zile nu iti mai vezi masina si vrei sa dormi linistit. (parere personala)

Pentru a ajunge la pensiune exista doua posibilitati: fie vorbiti la pensiune si va trimite barca care va costa in jur de 300-350 ron , fie veniti cu navele pune la dispozitie de cei de la Navrom si in acest context  costul este de  32 ron7persoana pana in Crisan. Pentru cea de-a doua varianta va rog sa consultati orarul de plecare a navelor, zilele in care circula (daca este nava clasica sau catamaran), detali gasiti pe http://www.navromdelta.ro/program-nave/ .E bine daca mergeti cu nava clasica sau catamaranul sa fiti cu o ora , o ora si ceva la poarta de imbarcare pentru a prinde locuri cat mai bune. Chiar daca veniti la pensiune cu nava clasica tot trebuie sa anuntati cu  1-2 zile inainte ca ati ales acest mijloc de deplasare , deorece nava clasica are statie vis-a-vis de pensiune si va trebui sa vina o ambarcatiune de la pensiune pentru a va tranversa Dunarea.

Ajunsi la pensiune am fost intampinati de un loc cochet, foarte curatel si cu bun gust. Ne-a intampinat Tanti Luminita care ne-a spus care sunt regulile casei. Peste doua ore am coborat la masa, dar ce masa….este renumita acesta pensiune si pentru mesele de peste, asa ca am avut o masa compusa dintr-un fel de ciorba radauteana in care am gasit bucati de somn (extraordinara, am mancat 2 portii) iar felul doi platou de somn cu legume gratinate si desert clatite.Daca vrei sa bei ceva, te poti simti ca acasa, te duci iti iei din frigidere ce doresti sa bei si iti notezi pe o foaie ce ai luat si ce cantitate , urmand ca la sfarsitul sejurului sa achiti nota de plata. Precizez ca exista si varianta all inclusive in care intra: transfer dus-intors pensiune, 3 mese pe zi, o excursie pe lacurile  din zona pensiunii, o excursie la Padurea Letea, pret total 1250 ron.

In a doua zi  dupa un mic dejun copios am plecat la o plimbare  de 4 ore pe lacurile: Amiaza, 3 Iezere si Bogdea Proste in compania barcagiului Marian, un om de toata isprava. Ne-a dus pe toate lacurile si canalele din zona si a fost o zi norocoasa. Am vazute sute de palicani comuni, straci, egrete mici, tiganusi, cormorani, pelicani creti.Costul unei amintiri de neuitat este de 300 ron pentru 4 persoane. Dupa o dupa-amiaza in piscina pensiunii, seara ne-a asteptat iar un festin culinar: ciorbita de perisoare din peste ( de data aceasta am savurat 3 portii), somn cu mamaliguta si mujdei si ca desert tort de mere. Ce sa va mai  spun o minunatie. Eu care nu sunt un mare fan al pestelui vreau sa va spun ca in aceste zile mi-am schimbat parerea.

A treia zi am facut o plimbare pana in Padurea Letea. Barcagiu Valeriu ne-a dus pe Dunarea Veche si ne-a aratat spledorile Deltei. Am intrat cu barca prin canale care nu erau mai late de o barca, a fost o experienta unica si care trebuie experimentata din nou. Dupa o plimbare de 1 ora si 30 de minute, am ajuns in Letea. Aici eram asteptati de un jeep gen Safari, asa cum numai prin jungla vezi. Soferul un copilas de 17 ani ne-a dus in rezervatia naturala Letea unde am vazut arborele secular care are in jur de 500 de ani si care are un trunchi pe care ca sa il inconjori iti trebuiesc cel putin 5 persoane. Padurea Letea este renumita pentru caii salbatici si dunele cu nisip foarte fin, drept urmare am vazut si cai salbatici care  au fost destul de prietenosi si care sau lasat fotografiati minute intregi dar si acel nisip matasos pe care il gasesti pe dune. Pretul unei excursii este de 300 ron pentru 4 persoane dar pretul poate oscila in functie de barca. Dupa o alta dupa-amiaza in piscina ne-am asezat la cina. O alta masa de peste: ciorba traditionala de peste din somn si carasel  in varianta originala.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s