Comunitatea Dance Scottish te invita la vizionare documentarului “Controlled Abandon”, traditie si dans scotian!

Posted on Updated on

“Controlled Abandon este documentarul BBC filmat in Scotia in vara lui 2013 cu ocazia celebrarii a 90 de ani de dans scotian la ei, si in care am dansat, am dat interviu si am impartasit planurile si visele care s-au implinit de atunci putin cate putin, la noi” – ne relateaza Alina Petrisan , persoana care cu ambitie a resusit sa faca ca traditia si dansurile scotiene sa ajunga si pe meleaguri mioritice.
Scoala si-a inceput cursurile in Bucuresti in 2014, in noiembrie anul trecut  a inceput “sezonul doi” din acest serial care sper sa aiba cat mai multe episoade placute. Pot spune ca acest curs  este unic in felul sau  si fiecare ora de dans aduce ceva nou in viata noastra. Doua ore care aidoma ca la o piesa de teatru trec pe nestiute si veselia si buna dispozitie isi dau mana pentru a forma un dans plin de caracter.

Hai să începem noul an cu un moment de respiro și inspirație, să ne unim, să ne reunim și să vizionăm documentarul Controlled Abandoned realizat de BBC One despre Scottish Country Dancing. Cu alte cuvinte, vedem și înțelegem mai bine despre ce e vorba în cultura și-n dansul scoțian și tragem cu ochiul și la ceea ce ar putea însemna dansul scoțian.Institutul pentru Fericire ne găzduiește, ne răsfață cu ceai și biscuți și ne oferă 30 de locuri pentru a ne încânta simțurile vizionând în exclusivitate un documentar minunat în care Alina, da, Alina Petrisan, draga noastră profă de Scottish Dance, împărtășea celor de la BBC One visele și planurile ei!

Pentru cei care doresc sa inceapa acest curs de dans iata cateva detalii care va pot fi utile:

10857849_749613885121072_7578097756589491583_n

Modulul trei al celui de-al doilea sezon ne plimbă prin moodul pozitiv creat în jurul dansului scoțian. Am învățat pași, recunoaștem deja ritmuri, iar cu începătorii ne descurcăm elegant și cu încredere. Așa că-i dăm înainte cu buna dispoziție pe care o construim împreună la fiecare oră de dans în parte.

Spiritul scoțian nu ține cont de nație sau pricepere, ci de veselie, prietenie și zâmbetul de pe chipul fiecărui dansator. Dincolo de muzica ce ne ghidează pe tot parcursul serii, atmosfera relaxată din timpul dansului scoțian este datorată încurcăturilor, care sporesc râsul și lucrul în echipă.

Dance Scottish este prima comunitate de dansatori scoțieni români. Apariția lui în România sub forma sezoanelor desfasurate din octombrie pana in august, nu este deloc întâmplătoare, căci dansul scoțian construiește relații pe termen lung: cu mișcarea, cultura și oamenii obișnuiți. Fiecare dintre cele 7 module ale celui (deja) al doilea sezon introduce publicul și dansatorul într-unul din atributele definitorii ale dansului scoțian, gata să le dezvolte și să le aprofundeze în clase, prin evenimente și în toate activitățile pe care comunitatea le va iniția și clădi în timp.

Bazându-se pe caracterul său sociabil, dansul scoțian este o practică comună de a dansa cu diverși parteneri, men or ladies, pe parcursul unei seri. Iar spre fericirea comunității, Royal Scottish Country Dance Society este suficient de populară și de uniformă, astfel că orice dansator de dans scoțian își poate împacheta pantofii de dans și poate face parte dintr-o comunitate scoțiană dansatoare, aproape oriunde în lume.

Cursurile modului 3:
20 ian- class no1
27 ian – class no2
3 feb – class no3
10 feb – class no4
17 feb – final event

Cursurile de dans scoțian au loc în fiecare marți, ora 19, la Dance AP Studio – Str. Cameliei, nr. 39 – zona Gara de Nord – Piața Matache

Preturi:

early bird xx înscriere până în 13 ianuarie: 130lei
standard xx înscriere după 13 ianuarie: 170lei
students: 90lei

Pe cat posibil am sa revin cu fotografii si inregistrari de la viitoarele cursuri astfel incat sa va puteti face o imagine cat mai ampla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s