5 plante care te ajuta sa iti recastigi optimismul si buna dispozitie!

Posted on

Când te simţi lipsită de energie și la fel de posomorâtă precum vremea de afară, caută remedii în cutiile cu ceaiuri! Iată mai jos care sunt ceaiurile cu efect calmat și de relaxare pe care ar trebui să le încerci în această toamnă!

1. Ceai de floarea-pasiunii

Această plantă este recunoascută pentru efectele sale extraordinare asupra stării psihice. Prin acţiunea ușor sedativă asupra sistemului nervos central, ţine la distanţă stresul și scade irascibilitatea. În plus, s-a demonstrat că stimulează secreţia de endorfine, conferind, în scurt timp, o stare plăcută.

2. Sunătoare

Este un remediu pentru cel puţin 80 de afecţiuni, printre care și cele de natură emoţională. Diminuează frecvenţa stărilor de panică sau tristeţea inexplicabilă și tocmai de aceea este recomandată împotriva depresiilor și anxietăţii.

3. Busuioc

Îl folosești deja în bucătărie, pentru că are darul de a aromatiza o mulţime de preparate culinare, dar busuiocul este și un aliat al persoanelor care se confruntă cu o proastă dispoziţie. Consumat frecvent, te păzește de neliniștile specifice perioadelor stresante, întrucât are efect calmant și te ajută să zâmbești mai des.

4. Roiniţă

Are frunze dulci, cu aromă de lămâie, iar infuzia de roiniţă poate fi consumată cu gheaţă în zilele de vară. Această plantă acţionează pozitiv asupra nervilor, calmează tensiunea și îţi aduce buna dispoziţie

5. Hibiscus

Este o plantă cultivată în Sudan, la temperaturi extrem de ridicate și te ajută să-ţi recâștigi buna dispoziţie. În plus, este o binefacere pentru persoanele care suferă de probleme circulatorii sau cardiace.

Sursa: http://www.click.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s