Ce variante are un amator de tenis pentru a practica acest sport!?

Posted on Updated on

Din ce in ce mai mult la noi in tara se dezvolta partea sportiva, oamenii incep sa faca miscare pentru a-si pastra o buna sanatate si un tonus ridicat. Sa zicem ca si eu fac parte din fenomen, pe unele le aprofundez (tenis) si la altele sunt la inceput de drum (ciclism). Pentru ca am vazut ca exista tot mai multi amatori de tenis am sa va expun posibilitatiile pe care le are un tenismen amator in Bucuresti!

Pe langa numeroasele baze sportive care sunt in continua dezvoltate, mai exista si cateva circuite pentru amatori. La inceputuri , acum 5-6 a aparut primul circuit de tenis pentru amatori:

1.BCR Tenis Partener, actualmente Tenis Partener pentru ca sponsorul principal BCR s-a retras acum doi ani Iti poti face doua tipuri de cont:

tenis partener

Prin intermediul contului Gratuit ai la dispozitie toate functionalitatile si beneficiile platformei online, iar la inscrierea la turnee va trebui sa achizitionezi un cupon de rezervare, pentru fiecare turneu.

Daca preferi contul Premium, in schimbul taxei anuale de membership de 95 ron, pe langa accesul la toate facilitatile si beneficiile oferite de platforma online, inscrierea la turnee va presupune doar plata taxei de participare catre organizator. Se mai pot organiza meciuri intre jucatori – meciuri partener acestea punctand in clasamentul general.

Se organizeaza turnee atat in Bucuresti cat si in tara, lista acestora se mareste in fiecare an. Un  avantaj este faptul ca platesti doar participarea la tuneu nu si terenul pe care joci, insa ca dezavantaj as vedea faptul ca in ciuda sponsorilor premiile pentru castigatori constau doar in medalii si diplome.

Aici gasiti site-ul pentru a va inscrie : www.tenispartener.ro

2. Acum doi ani a aparut  un alt  site care organizeaza turnee de tenis www.competitii-sportive.ro. Meciurile se disputa cu arbitrii a.i. sa nu iasa discutii in timpul meciurilor. Pentru cei doi ani acest turneu s-a dezvoltat foarte mult, au din ce in ce mai multi sponsori si acest lucru se vede in premii, se ofera castigatorilor de turnee de la LCD-uri la excursii la tunee de Grand Slam. Si aici se plateste o taxa anuala tot in jur de 90 de ron valabila un an de zile din momentul in care ai platit-o, spre deosebire de cei de la  tenis partener care chiar daca ai platit in septembrie taxa, cardul iti este valabil doar pana la 31 decembrie a anului in care ai platit. Se organizeaza turnee saptamanal atat in Bucuresti cat si in tara, se ofera si gratuitate la cazare uneori daca vrei sa participi la un turneu din deplasare.

competitiisportive

3. Al 3-lea circuit pentru jucatorii amatori de tenis este  www.amator-tenis-tour.ro .  Inscrierea este gratuita, dar se plateste participarea la fiecare turneu si terenul. Iata cateva detalii despre turneele organizate de ei:                                            TAXA DE INSCRIERE IN TURNEU NU INCLUDE TAXA DE TEREN! TAXA DE TEREN: 10LEI/h DE JUCATOR

amator-tenis

Premii:

In valoare de 2000 lei in cadrul Amator Tenis Tour,distribuite astfel:

LOCUL I:=> Voucher Prince 700 Ron (valabil la toata gama de produse Prince) + Cupa Mare + Diploma + Discount Player 30%* ;

LOCUL II:=> Voucher Prince 400 Ron (valabil la toata gama de produse Prince) + Cupa + Diploma + Discount Player 25%*;

LOCURILE III-IV:=> Voucher Prince 100 Ron (valabil la toata gama de produse Prince) + Medalie + Diploma.

Mentiuni:

  1. Brandu-ul Tenis Axyall( http://www.tenisaxyall.ro ), ofera tuturor participantilor un voucher de 100 lei valabil la o comanda de min 400 Ron.

  2. Pentru Voucherele Prince (http://prince-sport.ro),la plasarea unei comenzi prin intermediul voucherului reducerea dedicata membrilor nu se mai aplica,aceasta fiind valabila la o comanda ulterioara.

  3. * Discountul oferit de brandul Player,se aplica doar pentru o comanda de minim 500 Ron.

  4. Fiecare jucator va beneficia la inscriere de un voucher in valoare de 25 lei (comanda minima 100lei) http://playeronline.ro

 Pachetul Jucatorului:

– Fiecare jucator v-a primi din partea organizatorilor cate o sticla de apa la fiecare meci (Dorna,2l ) + o cutie de suc .

– Pe langa acestea,setul de mingi de la fiecare meci ii va reveni jucatorului pierzator.

Sistem de joc:

– Sistemul de joc folosit,este 2/3 seturi cu set decisiv in cazul egalitatii de seturi (1-1) din primul tur pana in semi-finala; Finala disputandu-se dupa sistemul cel mai bun din 5 seturi!

– Arbitrajul se va face ce catre un arbitru de scaun delegat,din primul tur pana in finala;

– Tabloul v-a fi cu simpla eliminare;

– Toti jucatorii sunt rugati sa se prezinte la club cu cel putin 15 minute inainte de ora programata pentru incepere.

 Punctarea jucatorilor :

Punctele vor fi acordate conform grilei de punctaj pentru Turneele de categorie 1000(in cazul turneul premium) si punctat conform grilei aferente Turneelor de categorie 250,in cazul tablourilor mai mici de 16 jucatori (vezi regulament/sectiunea punctaje)

4. Si ultimul circuit este un pic mai select si mai greu accesibil unui amator de tenis pentru ca este organizat chiar de cei de la Federatia Romana de Tenis. Sunt putine turnee si participantii sunt dintre cei care activeaza in cadrul federatiei. Mai multe detalii puteti gasi pe www.frt-tour.ro

frtour

Acum ca ti-am dat atatea alternative te astept la : GAME-SET- MATCH

Bafta tututror tenismenilor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s