Stagiunea “Live in HD” la The Light Cinema (Liberty Centre)!

Posted on Updated on

Cea de-a sasea stagiune The Met: Live in HD la The Light Cinema
prezinta 10 transmisii in direct, dintre care 2 premiere MET si 6 noi productii.

In acest sezon directorul muzical Met, James Levine revine cu program complet, dirijand 6 opere, iar trei dintre acestea vor fi incluse in stagiunea Live in HD, inclusiv noua productie in premiera la MET: Nunta lui Figaro de Mozart, regizata de Richard Eyre.

La inceput de nou an 2015, Susan Stroman isi face debutul la Met regizand noua productie a lui Lehar, Vaduva vesela, cu Renee Fleming in rolul principal, iar dirijor este Andrew Davis.

Dintre productiile noi din acest sezon mai fac parte si doua spectacole duble care contin opere intr-un singur act:
Iolanta cu Anna Netrebko in rolul principal si Castelul lui Barba Albastra de Bartok, dirijata de Valery Gergiev si regizata de Mariusz Trelinski
Cavaleria rusticana de Mascagni si Paiate de Leoncavallo, dirijate de dirijorul principal Met, Fabio Luisi, si regizate de David McVicar, fiind prezentate dupa 45 de ani, intr-o noua productie Met

Al saselea sezon The Met: Live in HD la The Light Cinema va cuprinde 10 transmisii in direct, incepand cu Macbeth de Verdi pe 11 octombrie, Anna Netrebko fiind Lady Macbeth.

    Sezonul 2014-15 Live in HD al Operei Metropolitan va cuprinde 10 spectacole, doua dintre ele fiind premiere ale companiei, iar in sase productii noi si in 4 relansari vor fi prezentati cei mai talentati cantareti, dirijori si artisti de teatru din lume. Cele doua opere care vor avea premierele pentru prima data la Met, fiecare dintre ele fiind puse in scena de catre un regizor care isi face debutul la Met, sunt: Doamna lacului de Rossini, dirijata de Michele Mariotti si regizata de Paul Curran si opera intr-un singur act Iolanta de Ceaikovski, dirijata de Valery Gergiev si regizata de Mariusz Trelinski. Iolanta va fi prezentata intr-un spectacol dublu cu o noua punere in scena a operei intr-un singur act Castelul lui Barba Albastra de Bartok, care este de asemenea dirijata de Gergiev si regizata de Trelinski.
Directorul muzical de la Met, James Levine, s-a intors cu forte noi. Prima lui opera va fi noua productie a lui Richard Eyre Nunta lui Figaro de Mozart. De asemenea, Levine dirijeaza 2 relansari in sezonul care urmeaza, Povestirile lui Hoffmann de Offenbach si Maestrii cantareti din Nurnberg de Wagner.
In primul spectacol din anul 2015, regizoarea Susan Stroman, castigatoare a premiului Tony, isi va face debutul la Met cu noua productie Vaduva vesela de Lehar, dirijata de Andrew Davis. Ultima productie noua a acestui sezon va fi un alt spectacol dublu, Cavaleria rusticana de Mascagni si Paiatele de Leoncavallo, dirijate de Fabio Luisi si produse de David McVicar.
Sezonul 2014-15 a fost anuntat de catre Directorul General, Peter Gelb si Directorul Muzical James Levine.
“Avand un mix de oferte noi, cateva repertorii unice si o distributie solida in relansarile noastre principale, acest sezon ar trebui sa fie stimulator pentru companie si pentru publicul nostru,” a spus Gelb. “Intoarcerea lui Jim cu un repertoriu bogat este cireasa ideala de pe tort.”
“Intorcerea in cadrul companiei a fost una dintre cele mai fericite experiente din viata mea” a declarat James Levine.
Al saselea sezon The Met: Live in HD la The Light Cinema este alternativa principala de continut atat pentru The Light Cinema cat si pentru cinematografele din intreaga lume iar in prezent este difuzat in mai mult de 2,000 cinematografe din 65 tari.
Sezonul The Met: Live in HD din 2014-15 va avea 10 transmisii in direct ale matineelor de sambata in cinematografe din intreaga lume. Sezonul HD se deschide pe 11 octombrie cu Macbeth si continua cu Nunta lui Figaro (18 octombrie), Carmen (1 noiembrie), Barbierul din Sevilla (22 noiembrie), Maestrii cantareti din Nurnberg (13 decembrie), Vaduva vesela (17 ianuarie), Povestirile lui Hoffmann (31 ianuarie), Iolanta si Castelul lui Barba Albastra (14 februarie), Doamna lacului (14 martie) si Cavaleria rusticana si Paiate (25 aprilie).

Seria The Met: Live in HD este posibila datorita unei donatii generoase din partea sponsorului fondator, Neubauer Family Foundation (Fundatia Familiala Neubauer). Sponsorizarea globala a seriei The Met: Live in HD este facuta de Bloomberg.

Programul The Met: Live in HD  sezonul 2014 – 2015
la The Light Cinema

Giuseppe Verdi
Macbeth
11 octombrie 2014 // 19.55 // 3h15m

Anna Netrebko joaca cu mare indrazneala rolul mistuitoarei Lady Macbeth, iar Zeljko Lucic il interpreteaza pe nebunul si criminalul general Macbeth. In productia lui Adrian Noble mai joaca Joseph Calleja in rolul nobilului Macduff si Rene Pape in rolul lui Banquo. Dirijor este Fabio Luisi.

Wolfgang Amadeus Mozart
Nunta lui Figaro         Productie Noua
18 octombrie 2014 // 19.55 // 3h55m

Compozitor: Wolfgang Amadeus Mozart
Libret de: Lorenzo Da Ponte
Dirijor: James Levine/Edo de Waart
Producator: Richard Eyre
Director decor & costume: Rob Howell
Director lumini: Paule Constable
Coregraf: Sara Erde
Contesa Almaviva: Marina Poplavskaya/Amanda Majeski*
Susanna: Marlis Petersen/Danielle de Niese
Cherubino: Isabel Leonard/Serena Malfi*
Contele Almaviva: Peter Mattei/Mariusz Kwiecien
Figaro: Ildar Abdrazakov/Erwin Schrott

In noua productie a capodoperei nemuritoare a lui Mozart, James Levine este dirijorul, iar Richard Eyre regizorul. Cel din urma plaseaza actiunea intr-un conac din Sevilla in secolul 19, la sfarsitul anilor ’20 in perioada epocii de aur. Elegantul bas-bariton Ildar Abdrazakov, in rolul lui Figaro, face parte dintr-o distributie extraordinara in care ii mai gasim si pe Marlis Petersen in rolul logodnicei sale, Susanna, Peter Mattei in rolul contelui afemeiat, Marina Poplavskaya in rolul contesei suferinde si Isabel Leonard in rolul frumosului paj Cherubino. Regizorul de decor Rob Howell (Carmen, Werther) foloseste un decor care se roteste pentru a da impresia unei actiuni in continua miscare.

Bizet
Carmen
1 noiembrie 2014 // 18.55 // 3h40m

Uimitoarea productie a lui Richard Eyre dupa melodrama lui Bizet revine cu doua dintre marile sale staruri, Elina Garanca si Anita Rachvelishvili, care impart rolul principal al seducatoarei tiganci. Aleksandrs Antonenko, Roberto Alagna si Jonas Kaufmann il interpreteaza pe rand pe iubitul disperat lui Carmen, Don Jose, iar Ildar Abdrazakov este Escamillo, toreadorul galant. Dirijorii sunt Pablo Heras-Casado si Louis Langree.

Gioachino Rossini
Barbierul din Sevilla
22 noiembrie 2014 // 19.55 3h30m

In productia efervescenta semnata Bartlett Sher a uneia dintre cele mai populare opere a lui Rossini, Isabel Leonard este frumoasa si curajoasa Rosina, care nu poate fi tinuta sub cheie. Lawrence Brownlee este iubitul ei, Almaviva, iar Christopher Maltman este barbierul Figaro. Dirijorul este Michele Mariotti.

Richard Wagner
Maestrii cantareti din Nurnberg
13 decembrie 2014 //19.00 // 6h

Dupa o absenta de opt ani, James Levine revine cu una dintre operele lui Wagner dirijand aceasta comedie epica despre un concurs de cantece renascentiste care reuneste un oras. Johan Reuter, Johan Botha si Annette Dasch detin rolurile principale ale acestei superbe distributii internationale.

Franz Lehar
Vaduva vesela         Productie Noua
17 ianuarie 2015 // 19.55 // 3h

Dirijor: Andrew Davis/Paul Nadler/Fabio Luisi
Producator: Susan Stroman*
Director decor: Julian Crouch
Director costume: William Ivey Long*
Director lumini: Paule Constable
Coregraf: Susan Stroman*
Hanna Glawari: Renee Fleming/Susan Graham
Valencienne: Kelli O’Hara*/Danielle de Niese
Danilo: Nathan Gunn/Rod Gilfry
Camille de Rosillon: Alek Shrader/Stephen Costello
Baronul Mirko Zeta: Thomas Allen/Alan Opie

Extraordinara Renee Fleming interpreteaza rolul seducatoarei care captiveaza intreg Parisul in fermecatoarea opereta a lui Lehar, vazuta intr-o noua punere in scena a regizoarei si coregrafei de pe Broadway, Susan Stroman (The Producers, Oklahoma!, Contact). Stroman si echipa sa, regizorul de decor Julian Crouch (Satyagraha, The Enchanted Island) si regizorul de costume William Ivey Long (Cinderella, Grey Gardens, Hairspray) au creat un decor art-nouveau care te duce cu gandul la artistele care cantau si dansau la legendarul Maxim. Nathan Gunn interpreteaza rolul principal, Danilo, iar Kelli O’Hara este Valencienne. Mezzosoprana Susan Graham preia rolul principal in urmatoarele spectacole. Dirijorii sunt Sir Andrew Davis si Fabio Luisi.
Opereta va fi interpretata in engleza, traducerea fiind facuta de Jeremy Sams. Cea mai cunoscuta compozitie a lui Lehar a fost favorita publicului inca de la premiera ei din 1905 si contine multe piese faimoase cum ar fi “Cantecul Viljei,” “Ma gasesti la Maxim,” si “Valsul vaduvei vesele.”
Interpretand rolul Hannei, vaduva milionara din Paris, Renee Fleming va aduga un personaj nou repertorului sau bogat de la Met de 22 roluri. Andrew Davis va dirija o distributie din care fac parte Nathan Gunn (iubitul Hannei – Danilo); Alek Shrader (tanarul nobil Camille de Rosillon); Thomas Allen (intrigantul baron Zeta); si soprana Kelli O’Hara, care momentan joaca in noul musical de pe Broadway Podurile din Madison County si care isi face debutul la Met in rolul sotiei cochete a baronului, Valencienne.

Jacques Offenbach
Povestirile lui Hoffmann
31 ianuarie 2015 // 19.55 // 3h50m

Vittorio Grigolo si Matthew Polenzani joaca pe rand rolul poetului nefericit si al aventurierului ignorant din capodopera lui Offenbach, fiind o productie caleidoscopica la Met. Hibla Gerzmava le interpreteaza pe toate cele trei eroine – fiecare fiind o varianta idealizata a dorintei lui Hoffmann – in primele sase spectacole, iar Audrey Luna, Susanna Phillips si Elena Maximova vor interpreta aceste roluri in urmatoarele spectacole. Thomas Hampson interpreteaza rolurile celor patru ticalosi, iar James Levine si Yves Abel sunt dirijorii.

Peter Ceaikovski/Bela Bartok
Iolanta         Premiera MET        Productie Noua
Castelul lui Barba Albastra     Productie Noua

14 februarie 2015 // 19.30 //3h40m
Coproductie a Operei Metropolitan si a Teatrului Mare – Opera Nationala din Polonia
Dirijor: Valery Gergiev/Pavel Smelkov
Producator: Mariusz Trelinski*
Director decor: Boris Kudlicka*
Director costume: Marek Adamski*
Director lumini: Marc Heinz*
Director proiectii video: Bartek Macias*
Coregraf: Tomasz Wygoda*

Triumfand in spectacolele Met in rolul Tatianei din Eugene Onegin, soprana Anna Netrebko preia rolul unei alte eroine de-a lui Ceaikovski in prima opera a acestui spectacol dublu, constand intr-un basm fermecator (Iolanta) urmat de un thriller psihologic eroic (Castelul lui Barba Albastra). Netrebko interpreteaza rolul frumoasei fete oarbe care se indragosteste pentru prima data in Iolanta, in timp ce Nadja Michael este victima nefericita a diabolicului Barba Albastra, rol interpretat de Mikhail Petrenko. Ambele opere sunt regizate de Mariusz Trelinski, care a fost inspirat de filmele noir din anii ‘40. Piotr Beczala este Contele din opera Iolanta, iar Maestro Valery Gergiev dirijeaza acest spectacol dublu, care este in coproductie cu Teatrul Mare – Opera Nationala din Polonia.

IOLANTA
Compozitor: Peter Tchaikovsky
Libret de: Modest Tchaikovsky
Iolanta: Anna Netrebko
Contele Tristan Vaudemont: Piotr Beczala
Robert: Alexey Markov/Maxim Aniskin
Ibn-Hakia: Elchin Azizov*/Vladimir Chmelo
Rene: Alexei Tanovitski

CASTELUL LUI BARBA ALBASTRA
Compozitor: Bela Bartok
Libret de: Bela Balazs
Judith: Nadja Michael/Michaela Martens
Barba Albastra: Mikhail Petrenko

Gioachino Rossini
Doamna lacului         Productie Noua         Premiera MET
14 martie 2015 // 18.55 // 3h30m

Coproductie a Operei Metropolitan si a Operei Santa Fe
Compozitor: Gioachino Rossini
Libret de: Andrea Leone Tottola
Dirijor: Michele Mariotti
Producator: Paul Curran*
Director costume & decor: Kevin Knight*
Director lumini: Duane Schuler
Director proiectii: Driscoll Otto*
Elena: Joyce DiDonato
Malcolm Groeme: Daniela Barcellona
Giacomo V: Juan Diego Florez
Rodrigo di Dhu: John Osborn
Douglas d’Angus: Oren Gradus

Joyce DiDonato si Juan Diego Florez isi unesc fortele pentru aceasta demonstratie de bel canto a lui Rossini, actiunea fiind plasata in tinuturile muntoase ale Scotiei medievale. DiDonato este “doamna lacului”, iar Florez este regele care o urmareste necontenit. Cei doi infrumuseteaza intriga tragica cu vocile lor ca un foc de artificii. Michele Mariotti dirijeaza productia de debut a regizorului scotian Paul Curran, o coproductie cu Opera Santa Fe, unde a avut premiera in 2013. Din distributie mai fac parte Daniela Barcellona (Malcolm), John Osborn (Rodrigo) si Oren Gradus (Duglas).

Pietro Mascagni/Ruggero Leoncavallo
Cavaleria rusticana | Paiate         Productie Noua
25 aprilie 2015 // 19.30 // 3h30m

Dirijor: Fabio Luisi
Producator : David McVicar
Director decor: Rae Smith*
Director costume: Moritz Junge*
Director lumini: Paule Constable
Coregraf: Andrew George
Consultant vodevil: Emil Wolk*

Cel mai jucat spectacol dublu de opera revine intr-o noua productie evocatoare realizata de Sir David McVicar (Giulio Cesare, Maria Stuarda, Il Trovatore), care plaseaza actiunea in doua perioade de timp, dar in acelasi decor sicilian. Marcelo Alvarez accepta provocarea de a interpreta cele doua roluri de tenor fiind Turiddu in Cavaleria rusticana si Canio in Paiate. Pentru opera Cavaleria rusticana Rae Smith (War Horse) a proiectat decorul in forma de patrat reusind sa redea atmosfera unui sat din 1900. Acest decor se transforma in locul unde se opreste trupa de comedianti din Paiate. Eva-Maria Westbroek (Cav) si Patricia Racette (Pag) sunt eroinele ghinioniste. Fabio Luisi dirijeaza iar David McVicar regizeaza pentru prima data dupa 45 ani noua productie Met a acestui spectacolul dublu. Punerea in scena a lui McVicar scoate in evidenta contrastul dintre moralitatea reprimata, ritualica din Cavaleria rusticana si superficialitatea ostentativa a comediei denaturate din Paiate.

CAVALERIA RUSTICANA
Compozitor: Pietro Mascagni
Libret de: Giovanni Targioni-Tozzetti si Guido Menasci
Santuzza: Eva-Maria Westbroek
Turiddu: Marcelo Alvarez/Carl Tanner
Alfio: Zeljko Lucic

PAIATE
Compozitor: Ruggero Leoncavallo
Libret de: Ruggero Leoncavallo
Nedda: Patricia Racette
Canio: Marcelo Alvarez/Carl Tanner
Tonio: George Gagnidze
Silvio: Lucas Meachem/Alexey Lavrov

Un spectacol de opera MET Live in HD :  70 lei
Abonament intregul sezon 2013 – 2014 (10 spectacole opera) :  600 lei

In perioada 17 septembrie – 21 septembrie 2014 se pot achizitiona doar abonamente MET pentru intregul sezon 2014-2015.
Incepand cu data de 22 septembrie 2014  se  pot rezerva/achizitiona bilete de la casele de bilete sau ONLINE: www.lightcinemas.ro
Rezervarile nerevendicate se anuleaza cu 7 zile inaintea fiecarui spectacol.

Biletele se  pot achizitiona de la casele de bilete The Light Cinema Liberty Center
Liberty Center, Soseaua Progresului 151-171   LA 10 MINUTE DE PIATA UNIRII
(Tramvaie: 8,11,23,25,32/Autobuze: 117,173, 220) PARCARE GRATUITA
PENTRU REZERVARI SI INFO: 021 3699740/ 021 3699797 / 0737026226/ 0737 026 227/ info@lightcinemas.ro www.lightcinemas.ro;   www.facebook.com/TheLightCinema

The Light Cinema este primul cinematograf integral digital din Romania si al doilea din Europa. Pentru prima data in Romania publicul a descoperit tehnologia digitala net superioara proiectiilor traditionale, o imagine perfecta, sunet excelent si calitate impecabila proiectiilor pe marele ecran.

The Light Cinema a creat o viziune diferita asupra experientei de cinema in Romania care a evoluat de la vizionarea unui film in conditii excelente tehnologice si de confort pana la o intreaga experienta, care imbina armonios divertismentul cultural cu filmele, intr-un cadru prietenos, placut,  presarat cu oferte speciale, campanii, promotii si programe personalizate pentru toate varstele si categoriile de public.

The Light Cinema a adus pentru prima data intr-un cinematograf  din Romania evenimente Live HD de exceptie prin formatul Cinema Stage :

Opera de la Metropolitan New York
Balet de la Royal Opera House Londra
Teatru de la National Theatre London
Concerte Live: Robbie Williams, The Big Four Sofia: Metallica, Slayer, Megadeth si Anthrax, Faithless, Lang Lang, Simply Red, Andre Rieu, Red Hot Chili Peppers
Evenimente deosebite: Led Zepellin, Rolling Stones, Jimi Hendrix, Fatboy Slim

Si multe altele.

Va asteptam cu drag la The Light Cinema!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s