S-a construit cea mai rapida motocicleta electrica din lume: 270 mile/ h (aproximativ 434 km/h)

Posted on Updated on

Eva Hakansson este, oficial, cea mai rapidă femeie care “călăreşte” o motocicletă. Surprinzător este însă că recordul a fost atins cu un vehicul electric.

Eva Hakansson şi soţul său, Bill Dude, ambii ingineri, au construit vehiculul electric KillaJoula în curtea casei lor din Colorado. Au lucrat la această bizară motocicletă timp de 5 ani, dar eforturile lor au fost răsplătite zilele trecute.

moto elcetrica

În cadrul unei curse speciale de şase mile (aproximativ 10 kilometri), vehiculul condus de Hakansson a rulat cu o viteză  medie de 386 km/h. Apoi, în cadrul unei curse de probă organizate pe o întindere de sare, KillaJoule a atins viteza maximă de 270 mile pe oră (aproximativ 434 km/h).

În urma acestor rezultate, KillaJoule a fost desemnată cea mai rapidă motocicletă electrică din istorie, iar cea care a ţinut-o sub control a stabilit recordul feminin de viteză pentru întreaga clasă moto.

“Peste iarnă, vom face câteva îmbunătăţiri, iar la anul vom încerca să atingem 300 de mile pe oră”, a anunţat echipa din spatele KillaJoule, citată de Eurosport.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s