Merita sa iti mai cumperi masina recuperata de firmele de leasing?

Posted on

Firmele de leasing din Romania au renuntat sa mai vanda automobilele recuperate la preturi sub media pietei. Schimbarea de atitudine provine din atenuarea valului de restantieri pornit la inceputul crizei. Totusi, achizitionarea unui automobil din parcurile de masini executate silit continua sa aiba cel putin un avantaj important.

Automobilele recuperate scoase la vanzare de firmele de leasing au preturi semnificativ mai mari decat cele din piata, arată datele centralizate de  ECONOMICA.NET. Am analizat preturile celor mai vandute 6 automobile second hand din Romania. Un Ford Focus din 2009, de exemplu, cu motor de 1,4 litri pe motorina care dezvolta 90 de cai putere si cu aproximativ 80.000 de km la bord costa, la firmele de leasing, 6.400 de euro in timp ce un automobil aproape similar este de vanzare pe portalul autovit cu doar 4.000 de euro.

Cu toate acestea, firmele de leasing continua sa ofere un avantaj important care consta in finantarea achizitiei. Daca are o vechime mai mica de 5 ani, automobilul poate fi achizitionat prin plata initiala a doar 20-25% din suma, sub forma de avans, restul banilor fiind platiti in rate. Perioada maxima de creditare merge pana la 60 de luni. ECONOMICA.NET va prezinta mai jos preturile si ratele aferente pentru cele mai vandute automobile second hand din România. Calculul este valabil pentru o finantare pe 5 ani cu avans de 25%. Toate automobilele sunt din 2009 si toate cu motor diesel.

 

Masini

Sursa: economica.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s