Ce greseli trebuiesc evitate in dresajul unui caine!

Posted on

Cainele este considerat cel mai bun prieten al omului, care iti este alaturi si la bine, dar si la greu. Insa pentru a-l dresa, s-ar putea sa ti se para mai greu decat ai crezut initial. Daca ai destula rabdare si respecti anumite reguli, cainele va incepe imediat sa iti asculte comenzile si sa le respecte. Amanarea dresajului este una dintre cele mai comune greseli pe care le poate face stapanul animalului de companie. Cand cainele va creste, efortul de a il dresa este mai mare. Asa ca invata-l putin cate putin sa raspunda la comenzi, inca de cand este mic. Este posibil sa nu iti raspunda imediat, dar in timp el va invata aceste comenzi si te va asculta mai bine.

Acorda atentia cuvenita dresajului, nu doar in timpul antrenamentelor, cat si atunci cand cainele se afla in casa. Acesta va incepe sa faca boacane, daca se simte nebagat in seama, spre exemplu sa roada pantofii sau mobila. Trebuie certat si pedepsit cand este prins.

Lipsa recompenselor poate fi considerata o greseala in educatia catelului tau. Recompensele materiale reprezinta o idee buna in dresajul patrupedului. Acestea sunt recomandate deoarece cainele invata sa raspunda mai bine la comenzi, daca stie ca va primi ceva in schimb.

Adesea, recompensa consta in alimente, insa nu trebuie sa fie intr-o cantitate mare sau sofisticata si se va servi doar in momentul in care cainele a reusit sa duca comanda ceruta pana la capat. Cateva boabe sunt destule pentru a-i oferi.

O alta greseala reprezinta inconsecventa. Lipsa de constanta in aplicarea pedepselor va face catelul confuz si toate eforturile tale de a-l dresa se vor da peste cap. Nu incerca sa schimbi regulile dresajului si nu te razgandi de pe o zi pe alta.

Aplica acelasi sistem de reguli si pedepse pe tot parcursul perioadei de dresaj, astfel patrupedul va invata mai bine ce e corect sa faca si ce nu e corect.

O greseala frecventa a stapanilor de catei este ca acestia sa ii linisteasca chiar in momentul in care acestia latra, pentru a ii potoli. Trebuie sa respecti dorinta cainelui doar dupa ce acesta a incetat sa latre, nu sa cedezi, pentru ca nu il mai suporti facand galagie. Nu faci decat sa incurajezi relatia dintre dorinta si latrat, astfel va proceda in acelasi mod mereu, mai ales cand insista din ce in ce mai mult sa faca ceva.

Nu uita care sunt cele mai importante reguli intr-un dresaj reusit:

  • Repetarea
  • Ritmicitatea
  • Continuitatea
  • Progresivitatea

Sursa: reginele.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s