Competiţie de freeride snowboard si ski pe data de 1 martie la Uricani!

Posted on

Pe 1 martie, la Uricani, cei mai tari schiori şi snowboarderi vor lua startul în singura competiţie de freeride snowboard şi ski din România. Pe lângă competiţia clasică de freeride, concurenţii mai trebuie să facă faţă unei provocari – să urce pe jos versantul pe o distanţă de aproximativ 3,5 km cu plecare de la cota 1300 m, pâna la nivelul crestei la 1940 m. O misiune grea, mai ales în condiţii de zapadă, frig şi greutatea echipamentului pe care sunt nevoiţi să-l care în spate…

competiţie de freeride snowboard

 

Odata ajunsi in varful crestei, incepe distractia pana jos, pe un „teren virgin” numai bun pentru snowboarderii si schiorii amatori de adrenalina. Coborarea are aproximativ 1,4 km, iar inclinatia versantului este de aproximativ 45’. In zona golului alpin terenul prezinta elemente de stanca iar odata cu coborarea acesta se intrepatrunde cu zona de padure, ceea ce face coborarea si mai dificila, riderii fiind nevoiti sa apeleze la experienta si indemanare.

Punctajul va consta intr-o medie a timpului de la urcare cu cel de la coborare si a modului in care se efectueaza coborarea. Astfel punctajul pentru coborare va avea o pondere de 70% iar cel pentru timpul de urcare de 30% din scorul final. Se vor face doua clasamente, unul pentru snowboard si unul pentru schi pe ambele categorii masculin si feminin iar in ambele cazuri urcarea se face la picior pe un traseu cu urma facuta. Varsta minima de inscriere in concurs este de 18 ani, casca si transceiver-ul la coborare fiind obligatorii.

Sursa : http://www.amosnews.ro/pregatiri-pentru-mai-grea-competitie-de-freeride-snowboard-si-ski-din-romania-2014-02-23

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s