WinterTri Challenge 2014

Posted on Updated on

Sambata, 22 februarie 2014, grijile si emotiile se lasa acasa, iar energia si buna dispozitia se pun la pachet, cu destinatia Izvorani. Ce se intampla acolo? Se da startul celei de a 3-a editii WinterTri Challenge, un concurs-antrenament, cu un format adaptat sezonului rece.

Evenimentul se va desfasura in cadrul Complexului Olimpic Sydney 2000, un loc cu traditie. Cu el se deschide sezonul competitiilor de triatlon din Romania si in acest an.

WinterTri 2014 vine cu cateva noutati si modificari importante:

• startul de va da din incinta complexului – din fata intrarii in bazin (pentru un plus de spectacol si viteza)

• traseul de alergare va fi separat de cel de bicicleta

• introducerea unei probe noi – duatlon (la care cea de a doua alergare se face pe pista).

poster_web_wintertri_2014_1392725340

Peste 500 de participanti la start

Triatlonul incepe cu proba de alergare, se continua cu cea de bicicleta, iar finishul este in bazinul olimpic acoperit (dupa parcurgerea celor 500 m de inot). Traseul de alergare este 100% off-road, pe poteci, drum forestier si drum pietruit, iar cel de bicicleta este pe asfalt.

Probele in care se vor intrece participantii sunt urmatoarele:

• triatlon – 5.5km alergare, 12km bicicleta, 500m inot | individual si stafeta

• duatlon – 5.5km alergare, 12km bicicleta, 3km alergare (pe psita) | individual si stafeta

La start sunt asteptati peste 500 de participanti, de la copii pana la varstnici, iar peste jumatate dintre cei inscrisi se afla la primul lor triatlon. La final, toti participantii vor fi rasplatiti cu medalii, iar cei mai rapizi vor fi recompensati cu premii, cupe si diplome.

Ultimele noutati despre WinterTri Challenge se comunica in mod constant atat pe http://www.smartatletic.ro, cat si pe http://www.facebook.com/smartatletic si pagina de Facebook „Winter Tri”.

WinterTri este evenimentul care deschide si sezonul competitional smartatletic – TriChallenge Circuit 2014, care reuneste, pe langa triatlonul de la Izvorani, maratonul de inot in mare – Aqua Challenge Mamaia, Triathlon Challenge Mamaia si TriKids Challenge Bucuresti, duatlon si cros pentru copii.

Anul acesta WinterTri se va desfasura cu sprijinul partenerilor Orange, Skoda, Castrol HTC, PowerBar si Felt. Parteneri institutionali: Federatia Romana de Triatlon, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti, Primaria Snagov, Primaria Ciolpani. (comunicat SmartAtletic)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s