Loteria Vizelor 2013

Posted on

Ambasada Statelor Unite va lansa marţi programul de imigrare Loteria Vizelor (Diversity Visa) pentru anul 2014, prin care acordă vize de rezidenţă permanentă în SUA persoanelor care îndeplinesc cerinţe simple, dar stricte de calificare, informează un comunicat al misiunii diplomatice.

România se află printre ţările participante la programul DV-2014, precizează sursa citată.

Înregistrările pentru programul DV-2014 trebuie transmise electronic în perioada 2 octombrie – 3 noiembrie 2012. Înregistrarea începe şi se încheie la ora 12,00 PM ora de vară a Coastei de Est (GMT-4).

Solicitanţii pot accesa formularul electronic E-DV la adresa http://www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare şi sunt sfătuiţi să nu aştepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a se înscrie. Cererea foarte mare poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare nu va fi acceptată după ora 12,00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) a zilei de 3 noiembrie, atenţionează Ambasada SUA.

Participarea la program este gratuită. Guvernul SUA nu angajează consultanţi sau servicii particulare din afară pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimţământul Guvernului SUA.

Cerinţele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât condiţia de a fi născut într-o ţară care participă la program, cât şi criteriul educaţional, adică să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie care se califică. Pentru determinarea calificării pe baza experienţei în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine (www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA.

Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2014, solicitanţii sunt rugaţi să consulte instrucţiunile detaliate ale programului care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite romania.usembassy.gov, precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat http://www.travel.state.gov.

Solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer.

Toţi participanţii la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la http://www.dvlottery.state.gov la secţiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 1 mai 2013 şi până la data de 30 iunie 2014. Aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2014. Departamentul de Stat nu va trimite prin poştă scrisori către cei selecţionaţi în cadrul programului Diversity Visa. Cei care au fost selecţionaţi nu vor mai primi înştiinţări despre selecţionarea lor prin e-mail. Ambasada SUA menţionează că nu nu face publică lista câştigătorilor.

Ambasada SUA mai avertizează că Departamentul de Stat nu le va cere solicitanţilor să trimită bani prin poştă sau prin alte modalităţi electronice pentru procesarea cererii, astfel că acest gen de mesaj ar fi ilegitim.

SURSA: Agerpres

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s