Parerile unui calator prin Roma!

Posted on Updated on

Eheee…iata ca am recidivat si am dat o fuga pana la Roma. Cei care citesc acest blog, stiu ca am mai scris detalii despre o excursie in Cipru si se pare ca unora dintre voi chiar le-a fost de ajutor iar asta ma face sa scriu in continuare acest articol.

Cine nu isi doreste sa ajunga la Roma? Numai cei care nu stiu ca pot gasi acolo Fontana de Trevi , Vaticanul, pe Papa sau  P-ta Spagna. Dar sa le luam pe rand.

Tot ce se va regasi in acest articol are menirea sa va ajute intr-o viitoare excursie la Roma. Pe mine nu m-a invatat nimeni cum si ce sa fac, dar daca tot am aflat ce si cum, m-as bucura sa iti fie de ajutor tie, cititorul acestui articol si sa te faca sa te descurci cat mai usor. Tin sa precizez ca ce scriu in acest articol sunt doar pareri personale si ca unele dintre ele, nu se aplica in orice situatie.

Sosirea in Roma! Pardon la 32 de km de Roma, mai precis pe aeroportul “Leonardo da Vinci” din provincia Fiumicino. Aeroportul este cat un mall sau chiar mai mult iar avioanele stau la coada la propriu pentru a decola. Pentru  a ajunge in oras poti folosi una din metodele de mai jos:

 • poti lua taxiul care te costa 40 de euro si te duce pana la Termini (un fel de P-ta Unirii de la noi), de aici poti lua metroul sau autobuzul pana la hotelul in care esti cazat
 • poti lua trenul din aeroport si te costa 14 euro/persoana, care te lasa tot la Termini
 • cea mai ieftina cale te costa 3 euro si poti ajunge de la aeroport pana la cel mai indepartat punct din oras. Dar cum? Din fata terminalului 2 (T2) se urca in autocarele companiei COTRAL. Trebuie in prealabil sa iti achizitionezi un bilet de 2 euro de la chioscul de ziare din aeroport (se gaseste aproape de locul de asteptare). Autocarul respectiv pleaca din 15 in 15 minute iar pana la capatul celalalt al liniei, acolo unde trebuie sa cobori, face in jur de 45 de minute. Mai poti lua bilet si de la sofer dar te costa 7 euro!! Capatul de linie este la statia de metrou EUR Magliana (linia B) iar o calatorie costa 1 euro si pentru o mai buna orientare poti cere celor din statia de metrou o harta cu toate liniile metroului. Eu de la aeroport pana la statia de metrou Battistini (capat de linie ) am facut in jur de 2 ore dar am venit de la 32 de km si apoi am traversat tot orasul cu doar 3 euro!!

Odata ajuns in oras iti recomand urmatoarele:

 • nu inchiria masina, nu ai locuri de parcare sau daca ai, te costa 1 euro pe ora. In plus poti ajunge oriunde in oras cu metroul, autobuzul sau pe jos.
 • poti achizitiona cu 25 de euro “ROMA PASS” (il gasesti la punctele destinate turistilor). Cu acest card ai transport gratuit pe mijloacele de transport in comun incluzand aici si metroul, ai intrare gratuita la primele doua muzee pe care le alegi si numeroase discounturi la alte obiective turistice cat si la evenimente de arta, dans, muzica, teatru, tur panoramic (ai toate detalii in kit-ul pe care il primesti odata cu cardul).
 • pozi achizitiona abonament pe toate liniile + metrou la pretul de 11 euro pentru 3 zile sau 16 euro pentru o saptamana. Daca stai o luna in Roma platesti pe abonament 30 de euro!

Ce poti vizita in Roma:

 • Coloseumul din Roma, este cel mai reprezentativ edificiu dar cred ca faci o afacere mult mai buna sa il vezi de pe afara, in interior este la fel ca la exterior si economisesti 15 euro!
 • Basilica Sf. Petru, asa ceva nu trebuie ratat, intrarea este gratuita si vei fi impresionat pe viata
 • Fontana de Trevi, locul unde arunci un banut peste umar si iti pui o dorinta. Se spune ca cine arunca un ban in fantana se va intoarce la Roma.
 • Forumul Roman, fostul centru al vietii politice din Imperiul Roman, il poti vizita cu 12 euro si iti ocupa cam 3 ore din timp.
 • Piata Spaniei, este unul dintre cela mai populare si vizitate locuri din Roma.
 • Pantheonul, o cladire impresionanta si care in partea de sus este prevazut cu un oculus. Intrarea gratuita.
 • Columna lui Traian ridicata pentru a onora victoriile imparatului Traian in Dacia. O poti gasi in Piata Venezia.
 • Muzeul Vatican, pret intrare 15,50 euro si chiar nu merita ratat, rezerva-ti 3-4 ore pentru vizita.
 • Vaticanul, daca ai noroc si te prinde ziua de Duminica prin Roma, la ora 12.00 fix sa fii in Piata Vaticanului pentru a-l vedea pe Papa.
 • Circus Maximus, intrare 8 euro si vizitezi ruinele celui mai mare stadion din Roma.
 • Piaza Navona, aici gasesti tot felul de artisti, mimi si cantareti care iti fac serile mai frumoase.
 • Castelul Sant’Angelo, intrare 5 euro si vizitezi niste ruine, dar panorama de pe castel face toti banii.
 • Zeci de Basilici, care mai de care mai frumoasa. Nu ratati asa ceva, intrati in toate bisericile, veti ramane profund impresionati de arhitectura si picturile aflate pe pereti.

This slideshow requires JavaScript.

Important de stiut:

 • majoritatea muzeelor sunt inchise in ziua de luni
 • incercati sa va achizitionati abonament direct din aeroport
 • in oras puteti sa va achizitionati bilete/abonamente de la chioscurile  “TABACCHI”
 • puteti face turul orasului in autobuze cu etaj, pretul este de 10 euro pentru un tur, 16 euro pentru 24 de ore, 21 de euro pentru 48 de ore.
 • culoarea verde pentru pietoni nu tine niciodata mai mult de 10 secunde, deci pleci pe verde si ajungi pe rosu.
 • Duminica la ora 12.00 nu uita sa mergi in piata Vaticanului ca sa il vezi pe Papa.

2 thoughts on “Parerile unui calator prin Roma!

  stef said:
  February 7, 2014 at 12:14 pm

  foarte bun articolul! multumim!

  exe said:
  May 22, 2014 at 1:19 am

  2014, mai. Dezamagire in Roma.
  Pro:
  Locuri istorice frumoase cum nu gasesti nicaieri in lume si poti retrai momente de acum 2000 de ani.
  Restaurante super cu mancare excelenta in zona Travestere
  Parcul de trandafiri de langa Circo Massimo
  Via Appia….si destul de multe altele

  Contra:
  Mizerie extrema, nu glumesc, Bucurestiul e maturat ZILNIC, acolo doar odata pe saptamana, si atunci facut asa…la misto, asa e in programul lor, m-am interesat.

  Preturi mari si foarte mari. Cazarile decente pornesc de la 70-80 euro, o portie de mancare cu ceva dulce si o bautura-minim 20 euro. Si UN BILET la metroul infect, 1.5 euro, adica 7 lei. Lasa-neeeeeeee!!!!!

  Impresia generala de balci, negri, tigani, dragonul rosu, transpirati, plastic, cersetori, italieni siderati, prostituate, campo de fiori, francezi figuranti, ochelari ieftini, obezi, mitocanie, indieni, palarii de paie, injuraturi in romaneste, masini care te alearga pe zebra…

  Falsa religie. Totul e o afacere imensa, baga un euro sa se aprinda lumanarea-pardon becul, in biserici in puhoiul de turisti chiar nu mai simti nimic din emotia prezentei lui Dumnezeu.

  Concluzie. nu ma intorc la Roma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s