Pont: Unde poti face Revelionul in Bucuresti si cat te costa!?

Posted on Updated on

Restaurantele din capitală organizează petreceri pentru noaptea de trecere dintre ani pentru românii care aleg să rămână în Bucureşti şi să nu plece la munte sau peste graniţă.

Petrecerea de Revelion costă în restaurantele de sine stătătoare, nu în cele din cadrul hotelurilor, potrivit datelor centralizate de ZF, între 220 şi 490 de lei. Preţul cuprinde de cele mai multe ori mâncare, băutură şi spectacol de muzică şi dans.

Cel mai ieftin, cu 220 de lei, se poate petrece de revelion la restaurantele Historia. În cele trei restaurante Historia din Capitală există însă mai multe variante de meniu, care au preţuri diferite, care încep la 220 de lei şi urcă la 350 de lei.

În schimbul sumei de 220 de lei invitatul primeşte băutură şi mâncare – open bar cu bufet suedez – şi muzică pusă de un DJ. Pentru open bar însă cu meniu a la carte şi pentru un concert al trupei Sorin Zlat Band, doritorii trebuie să scoată din buzunar între 300 şi 350 de lei.

În meniul a la carte sunt incluse: file de ansoa pe pat de ananas şi sos de mure, trandafir de somon pe pat de kiwi şi hrean sau ruladă de doradă cu sos de citrice. La bufetul suedez sunt incluse: nufăr de roşie cu vinete, bărcuţe de ardei cu cremă de brânză şi frigărui de caşcaval cu măsline.

La Caru’ cu Bere preţul pentru seara dintre ani este de 490 de lei. Şi de această dată meniul include mâncare, băutură, muzică şi dans.

În restaurantele high-end, precum Heritage şi Osho nu sunt organizate petreceri pentru noaptea dintre ani. Există însă şi locaţii, precum barul Embassy din Piaţa Romană, unde pentru petrecerea de Revelion deja nu mai sunt locuri libere. Pentru intrare doritorii au platit 350 de lei.

În cazul celor care vor să petreacă seara de revelion într-unul dintre restaurantele hotelurilor de cinci stele, petrecerea costă între 150 şi 890 de lei.

Hotelul de cinci stele JW Marriott din Bucureşti a pus cel mai mare număr de locuri la dizpoziţie dintre hotelurile de lux, respectiv 1.000. De Revelion 2012 hotelul JW Marriott organizează patru petreceri în Grand Ballroom, Constanţa Ballroom, JW Steakhouse şi restaurantul Champions.

În primele trei restaurante menţionate mai sus preţul pachetului de Revelion este de 890 de lei de persoană şi include specialităţi precum somon marinat cu martini, cotlet de miel în crustă de fistic, cremă de mango şi alte platouri sofisticate. Divertismentul va fi asigurat de artişti români. Petrecerea de Revelion este mai ieftină în restaurantul Champions, unde va fi prezent doar un DJ. Preţul pachetului este de 450 de lei de persoană.

În ceea ce priveşte hotelul cinci stele Radisson Blu de pe Calea Victoriei vor deschise trei dintre restaurante: Le Bistro, Prime Steak and Seafood şi Caffé Città, precum şi Bla Lounge Bar. Clienţii hotelului vor putea să aleagă un meniu “à la carte” în funcţie de preferinţele şi de bugetul lor sau un meniu făcut de hotel. Nu există o sumă minimă şi nici maximă pentru cei care aleg meniul à la carte. Cei care nu optează pentru meniul à la carte pot alege un meniu dintre cele trei propuse de hotel, cu preţuri de la 150 la 350 de lei.

Meniul pentru restaurantul Le Bistro costă 150 de lei de persoană şi include clătite umplute cu fructe de mare, friptură de somon şi tort. Pe de altă parte, meniul standard realizat de hotel pentru Caffé Citta costă 200 de lei de persoană şi include printre preparate şi tagliatelle cu creveţi, muşchi de vită şi tort italian. Cel mai scump meniu propus de hotel costă 350 de lei (pentru restaurantul Prime Steak and Seafood).

Restaurant Preţ

Embassy – 350 de lei

Freddo – 290 de lei

Saint Patrick’s – 390 de lei

Caru’ cu Bere – 490 de lei

La Mama – 330 de lei

Arcade – 290 de lei

City Grill – 310 lei

Hanu’ Berarilor – 490 de lei

La Historia de la – 220 la 350 de lei

Restaurantele Osho, Malagamba, La Bonne Bouche şi Heritage nu organizează petreceri

În Hoteluri:

Restaurantele hotelului JW Marriott: 450 – 890 de lei

Restaurantul hotelului Grand Hotel Continental: 170 de euro (739 de lei)

Restaurantul hotelului Radisson Blu: 150-350 de lei

Restaurantul hotelului Intercontinental: 495 de lei

Restaurantul hotelului Crowne Plaza: 699 de lei

Sursa:www.zf.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s