Orasele din Romania imbracate de sarbatoare!

Posted on

Spiritul Sarbatorilor a cuprins deja toata suflarea Romaniei. Si, la fel ca in anii precedenti, avem stradute luminate, decoratiuni stralucitoare si brazi impodobiti. Toate asteapta sosirea lui Mos Craciun si a zapezii! Orasele Romaniei sunt pregatite sa intampine perioada festiva ce urmeaza cu o atmosfera incandescenta: primarii se intrec in decoratiuni si in evenimente, totul spre incantarea localnicilor, dar si a turistilor. Iata care sunt cele mai speciale orase din Romania, in perioada Sarbatorilor de Iarna!

  Arad

La sfarsitul lui 2011, orasul Arad s-a imbracat in haine de sarbatoare: in fata palatului administrativ troneaza un brad colosal, de 20 m inaltime, impodobit cu luminite si alte decoratiuni speciale. Daca aveti chef sa vizitati orasul Arad iarna aceasta, trebuie sa stiti ca va asteapta si un patinoar, dar si tot felul de evenimente pentru copii organizate de administratia locala.

Cluj Napoca

Anul acesta, orasul Cluj Napoca nu face rabat de la spiritul festiv. Nu mai putin de 18 brazi naturali vor ajuta la infrumusetarea localitatii, si in jur de 60 de spatii publice vor beneficia de ornamente precum turturi, perdele sau ghirlande luminoase. Culoarea sezonului 2011 va fi alb, iar distractia nu se va lasa asteptata: in Cluj aveti parte de un targ de Craciun, dar si un patinoar, in Piata Unirii. Iar daca va plictisiti de atractiile de sezon, orasul din Transilvania va asteapta cu muzee celebre, precum cel de Arta, palate si structuri medievale (vezi bastionul Croitorilor), sau lacasuri de cult impunatoare, dintre care mentionam Biserica Sf. Mihail.

Timisoara

In traditia targurilor de Craciun din orasele din Europa Centrala, Timisoara s-a luminat odata cu inceperea lunii decembrie. Zeci de mii de beculete colorate, brazi impodobiti si casute de lemn asteapta localnicii si turistii in centrul orasului banatean. Pe langa atmosfera de basm, targul de Craciun din Timisoara va asteapta cu zeci de preparate traditionale, precum gulas, muraturi sau mezeluri, dar si cu concerte de muzica live.

Craiova

Unul dintre cele mai importante orase ale Romaniei, Craiova, pastreaza si el traditia de sarbatori. Luminitele au fost aprinse mai devreme in acest an, pentru a da localnicilor posibilitatea de a se bucura de Sarbatori un timp mai indelungat. Zis si facut! Luminite nenumarate si decoratiuni speciale au impanzit centrul Craiovei si cartierele periferice, iar strazile par scaldate in lumina. Un alt motiv de sarbatoare in Craiova: povesti si multe cadouri in Oraselul Copiilor!

Bucuresti

Capitala este si un acest an in fruntea oraselor din Romania! Pietele, parcurile si bulevardele si-au luat hainele de sarbatoare si promit o luna decembrie plina de lumina. Peste 2 milioane de beculete au fost scoase la aer in acest an, spre deliciul bucrestenilor mici si mari. Parcul Cismigiu arata ca intr-o poveste magica – cu reni, braduti impodobiti si un patinoar! Anul acesta, cladri reprezentative din Bucuresti, precum sediul ASE, Cercul Militar National sau facultatea de Arhitectura, vor beneficia de proiectii speciale, cu motive festive! Mai lipseste doar zapada, in rest, capitala este pregatita pentru sarbatori de vis!

Sursa:www.holidayreview.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s