10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre un sarut!

Posted on

Mai mult decat o simpla atingere a buzelor, sarutul este, in functie de cultura, o dovada de respect, de prietenie si mai ales de dragoste.

Astazi mi-am propus sa-ti prezint o lista cu zece lucruri inedite si mai putin cunoscute despre sarut. Te asigur ca vei fi surprinsa de cat de multe implicatii si semnificatii are acest act, considerat destul de banal de catre unii. Iata de ce fiecare sarut este o poveste si de ce merita sa experimentezi saruturile intotdeauna la intensitate maxima…

1. Un simplu sarut antreneaza 34 de muschi faciali si 112 muschi posturali. In total, 146 de muschi. Fascinant, nu-i asa?

2. Sarutul este definitoriu pentru femei in procesul de indragostire. Prin intermediul sarutului femeia simte „gustul” partenerului sau si ii este transmisa o doza de testosteron. Toate acestea o ajuta pe femeie sa-si dea seama daca vrea sau nu sa aiba o relatie de lunga durata cu barbatul respectiv.

3. Buzele sunt printre cele mai sensibile parti ale corpului. Pentru a-ti face o idee mai clara despre acest lucru, afla ca sensibilitatea buzelor este de 200 de ori mai mare decat cea a degetelor, de exemplu.

4. Cercetatorii au aratat ca barbatii care isi saruta iubita dimineata traiesc mai mult.

5. Sarutul relaxeaza organismul in mod natural. In timpul sarutului nivelul oxitocinei din corp creste considerabil, ceea ce determina o stare de calm si relaxare. In acelasi timp, sarutul stimuleaza si eliberarea dopaminei, hormon care da nastere sentimentului de atasament intre doua persoane.

6. 54% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani s-au sarutat cel putin o data cu o persoana de acelasi sex. Hm…

7. In trecut oamenii semnau contractele cu un sarut. Mai exact, faceau un X pe document, iar apoi sarutau documentul ca dovada de respect si onoare. In prezent XX a devenit prescurtarea sarutului pe internet.

8. Se spune ca cele mai intense saruturi au loc intre doua persoane cu aceeasi culoare de par. Chiar daca pare a fi o ipoteza de basm, cercetatorii chiar incearca sa demonstreze acest lucru.

9. In timpul vietii, oamenii de saruta, in medie, timp de doua saptamani.

10. 65% din oameni isi indoaie capul spre dreapta atunci cand se saruta.

Sursa: http://www.e-joy.ro

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s