Spectacol la Opera Romana:” Tango. Radio and Juliet” (merita vizionat)

Posted on

Asta seara mi-a fost sa vad pe scena Operei Romane un altfel de spectacol, unul avangardist si care nu prea are  multe similitudini cu opera clasica.

This slideshow requires JavaScript.

Tango si Radio and Juliet sunt doua succese internationale care au ceva vechime, primul dateaza din 1988 si cel de-al doilea din 2005 si inca de atunci este considerat un “boom” international al coregrafiei  de dans modern. Ambele realizari apartin lui Edward Clug care este director artistic al Companiei Teatrului National din Maribor.

In prima parte se imbina doua stiluri diferite , dar care pe scena se contopesc….aici fiind vorba de dansul contemporan pe acorduri de tango, ceva inedit pentru mine si care mi-a aratat o alta fata a dansului contemporan.

In a doua parte “Radio and Juliet” avem parte de un teatru-dans inspirat ca multe altele din povestea de iubire dintre Romeo si Julieta, dar intr-o viziune inedita. Fondul sonor este asigurat  de trupa rock “Radiohead” celebra in anii ’80 iar in rolul lui Romeo pe scena performeaza chiar Edward Clug.

Pentru cei care nu iubesc opera dar isi doresc totusi sa ajunga acolo, acest spectacol este exact ceea ce va trebuie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s