Havasi,un maestru al pianului!

Posted on

Nascut in Ungaria (Budapesta), Havasi a luat contact cu pianul la varsta de 4 ani si de atunci a tot profesat din ce in ce mai bun ajungand sa intre in cartea recordurilor ca fiind cel mai rapid pianist din lume, el atingand o clapa de 13 ori intr-o secunda.

This slideshow requires JavaScript.

Pe scena Salii Palatului a intrat foarte jovial si foarte bine pus la punct prezentandu-ne cei 50 de instrumentisiti alaturi de cei 25 care fac parte din cor, toti promovand proiectul “Havasi – Symphonic Red Concert Show”.

Spectacolul a fost trait la intesitate maxima de publicul care in ciuda pretului a ocupat Sala Palatului pana la refuz si la fiecare mica pauza a artistului a aplaudat si ovationat la scena deschisa prestatia acestuia. Nici nu aveai cum sa nu apreciezi eforturile unui artist complet care a incercat sa aduca ceva nou in zona acesta si a asociat pianul cu o orchestra (nimic neobisnuit pana acum), apoi a facut un tandem cu un baterist extraordinar pe numele sau Endi, cu o chitara bas si chiar cu tobosari adusi din indepartari.

Am avut parte de ritmuri orientale, rock si uneori de solo-urile artistului care trasmiteau in sala multa afectiune. Dupa fiecare piesa interpretata, artistul se ridica de la pian, se stergea usor de sudoarea cu care se daruia in fata coardelor  si ne spunea cate ceva din viata lui: cum a inceput sa cante, cate ceva despre familia lui , despre modul cum a vrut sa aduca schimbari in domeniul sau muzical iar lumea il incuraja prin aplauze  si standing ovation.

De-a lungul celor aproximativ doua ore, artistul ne-a mangaiat timpanele cu “Lacrimosa”, “The Unbending Tree”, “Generalli”, solo-urile “Try to stop me”, “Walking in Paris” si culminand asa cum am mai spus cu piesa “The Storm” un duo realizat cu tobosarul Endi.

Daca la inceputul spectacolului nu multi din public se inghesuiau sa ii cumpere CD-ul sau DVD-ul, la sfarsit acestea s-au epuizat in 10 minute fapt care dovedeste ca publicul a inceput sa iubesca muzica lui.

Cu promisiunea ca va reveni in Romania, ne luam ramas bun de la un artist complet care a ridicat publicul in picioare de mai multe ori si care s-a inclinat in fata lor pentru caldura de care au dat dovada!

2 thoughts on “Havasi,un maestru al pianului!

  Eugen Ionescu said:
  November 20, 2011 at 10:57 am

  A iesit concertul superb ! Eu am fost Concert Maestrul lui Havasi, cata emotie, ce precizie, etc. As avea o rugaminte la dvs, cel care a ti filmat, daca se poate sa mi puneti toate filmele complete pe mail (eugenionescu89@yahoo.com) sau pe http://www.transfer.ro .

  Va Multumesc

  Eugen Ionescu

   acceptainfo responded:
   November 20, 2011 at 6:51 pm

   Filmarile le ai pe youtube, tot ce am filmat. Daca vrei ne putem vedea intr-o cafenea si iti dau toate filmuletele si toate pozele! Merge greu pe email sa le trimit, sunt 5 giga!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s