Noutati la T.N.B. – noiembrie 2011

Posted on

cladire

Conferinţele TNB

 

Duminică 6 noiembrie 2011, oara 11.00, la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional, va avea loc conferinţa O zi din viaţa ta la vremea regelui Carol I susţinută de Adrian Majuru. Preţul biletelor este de 23 lei şi 10 lei.

“Destinul este locul şi momentul în care te naşti”. Unii numesc asta hazard. Să coborâm în acest labirint al liberului arbitru şi să ne imaginăm cum ar fi fost o zi din viaţa noastră, cu o sută de ani în urmă, în timpul regelui Carol I. Desigur, aici pot fi multe detalii privind poziţia noastră în această poveste: înalta societate sau clasa de mijloc; oaspete de onoare sau maestrul de ceremonii. Sugerăm totuşi poziţia unui spectator întâmplător, care se bucură de privilegiul de a trăi o zi alături de o familie acum 100 de ani. Adrian Majuru

cladire

O nouă premieră la TNB

 

Pregătirile pentru următoarea premieră a Teatrului Naţional se apropie de sfârşit. Omul cu mârţoaga de George Ciprian, în regia Ancăi Bradu va avea premiera oficială imediat după închiderea Festivalului Naţional de Teatru. Amintim din distribuţie pe Daniel Badale, Ioan Andrei Ionescu, Gavril Pătru, Monica Davidescu, Raluca Petra şi Marius Bodochi. Scenografia este semnată de Ştefania Cenean, muzica de Vlaicu Golcea, iar mişcarea scenică aparţine Mălinei Andrei.

“O comedie clasică românească, amestec de satiră, idealism şi gravitate, în care eroul, un modest arhivar, este mistuit de pasiunea pentru cai şi, dintre ei, de cea mai jalnică mârţoagă. Să crezi cu fanatism în visul tău, strigă peste ani personajul lui George Ciprian, ca un Don Quijote de secol trecut.

Astăzi, într-o lume care nu mai crede în miracole, dar are atâta nevoie de ele, eroul lui George Ciprian e simbolul umanităţii umilite, însă învingătoare prin forţa unui destin exemplar, iar mârţoaga sa, cu încheieturile la fel de elastice ca la premiera din 1927, continuă să ne tulbure”.

Sursa: http://www.tnb.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s