Filmul “One day”…..sau viata prin prisma unei zile!

Posted on

Totul incepe in anul 1988, in data de 15 iulie, data care o sa ne urmareasca de-a lungul anilor pana in zilele noastre.  Emma Morley (Anne Hathaway) fata din popor,  cu aspiratii catre viitor si inocenta unei adolescente il intalneste pe Dexter Mayhew (Jim Sturgess) un baiat de bani gata care nu punea pret pe nimeni si nimic. Asa a fost si in ziua aceea ploiasa de 15 iulie, pentru el o noua cucerire de moment , pentru ea un nou pas in viata .

In fiecare zi de 15 iluie a fiecarui an , avem in fata viata celor doi , ea se muta in Londra si lucreaza in pub-restaurant, el ajunge sa prezinte o emisiune noctura. Pe ea o face sa constietizeze mai bine sensul vietii si ce isi doreste de la viata, pe el il afunda in betii, droguri si aventuri nocturne.

Ca un facut multe din zilele de 15 iulie ii aducea impreuna, fiecare impartasindu-si viata in fata celuilalt cu bune si cu rele si acesta ii face si mai apropiati. El ajunge sa se casatoareasca si sa aiba un copil, ea sa lege o relatie cu un om pe care nu il iubeste, doar frica de singuratate o face sa stea aproape de el.

Lucrurile par sa se simplifice si intr-un final cei doi isi dau seama (dupa 20 de ani), ca unul apartine celuilalt , ca se completaza foarte bine. Sincer ma asteptam la un astfel de final si astfel puteam spune ca am urmarit o comedie romatica, dar iata ca o alta zi de 15 iulie transforma sensul filmului. Emma este asteptata de Dexter la o cina romantica in doi , dar in drum spre el , ea este accidentata mortal.

Este un film plin de intensitate emotionala, plin de invataminte si moto-ul “traieste clipa” prinde o semnificatie aparte. Ar fi bine sa il vedeti in cursul zilei, altfel riscati sa va strice toata seara, pentru ca viata e asa de cruda uneori.

Alege o zi la intamplare si apoi incerca sa iti aduci aminte in fiecare an….ce ai facut in aceea zi. Este ca este greu!?….daca vei urmari filmul cu siguranta ca amintirile tale pot prinde contur. Vizionare placuta…si uneori viata e multa mai dura decat ne dam seama, asa ca traiesteti fiecare zi ca si cum ar fi ultima!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s