Festival de cultura urbana: Street Heroes Festival!

Posted on Updated on

Festival de cultura urbana

Singurul festival romanesc dedicat exclusiv culturii urbane si deja recunscut in industria de profil ca fiind unul dintre cele mai mari din Europa de Sud-Est se intoarce!

Dupa o prima editie pe parcursul careia peste 8.000 de persoane au semnat condica de prezenta, Street Heroes revine in forta anul acesta intr-un format ce va aduna tot ce-ti trece prin cap cand vine vorba de cultura urbana: Skateboarding, BMX, Bboy Battle, Graffiti & Street Art, Streetball, Slackline,  muzica buna si multe alte surprize.

Festivalul, care a inregistrat un real succes in 2010, va fi organizat anul acesta de o echipa noua si fresh si va avea loc intre 17 si 18 Septembrie in acelasi Parc Tineretului din Bucuresti.

Cei mai titrati skateri, bikeri si breakdanceri din Europa vor fi in zona Skatepark Tineretului incepand din 16 Septembrie. Alaturi de ei vor veni cei mai buni artisti ai momentului, care isi vor pune amprenta pe un perete de 5.5 metri inaltime si 20 de metri latime: totul va fi pe baza de sprayuri, colaje si atitudine! Maestri ai culorilor sub presiune – Kero si Allan Dalla. Responsabil cu decupajele, renumitul artist – Ion Birladeanu.

Si deoarece nici sportul extrem dar nici arta urbana nu sunt aceleasi fara un fond sonor adecvat, la STREET HEROES 2011 atmosfera de zi va fi asigurata de unii dintre cei mai buni DJ din tara, iar seara va fi animata de cele mai apreciate nume ale industriei muzicale de gen!

In timpul zilei, Dropdread, Unlocka, Vlad Dobrescu si Emap vor fi responsabili cu coloana sonora la Street Heroes. Pe muzica lor, eroii alternativi isi vor etala trick-urile!

Printre eroii internationali care se vor lupta in trick-uri si stil anul acesta la Street Heroes se numara skaterii din Echipa Carhartt Europe, adica Bram de Cleen, Miha Vogrincic, Jan Solenthaler, Mario Wirnsberger si Muki Rüstig, si deoarece familia Carhartt este una mare, skaterilor li s-au alaturat bikerii Carhartt Europe – Eduards Zunda , Adrian Malmberg, iar din Ungaria vor venii Bobo Ujvari si Balasz Ivanfy.

O alta batalie urbana se va desfasura in cadrul competitiei de Breakdance: “Battle of the Best” (2vs2) si “B-brave or die” (1vs1). Trupele invitate la prima categorie sunt South Bboys Front (UA), FreaKQuency (RO), Cypherholix (HU), Dinamyc Looney Tunes (RO), Recognize (SRB), Moonwalkers (RO), Monstribe (BG) si Tupeu (RO). In cadrul celei de-a doua categorii au fost invitati Picyu (Dinamyc Looney Tunes, RO), Fuego (Monstribe, BG), Franke (FreaKQuency, RO) si Goofy (Recognize, SRB).

In plus fata de menu-ul clasic, echipa Street Heroes 2011 a mai introdus 2 competitii noi: Streetball si Slackline. Este pentru prima data in Romania cand un festival urban include Streetball-ul in agenda: pase si combinatii imposibile, slamdunks, alley-oops, toate acestea se vor vedea LIVE la Streetball Heroes 2011.!

Slacklining-ul este cel mai nou sport urban alternativ din Romania. Este un sport care se bazeaza pe echilibru si concentrare, o activitate distractiva si spectaculoasa, este un sport extrem urban.

Iar cand seara se lasa peste fire, la SREET HEROES se-aprind luminile, se da volumul la maxim si incepe petrecerea! Grasu XXL, Guess Who, DOC, Deliric 1, Vlad Dobrescu, Maximilian, Agresiv,ROA, Les Elephants Bizzares, Blue Nipple Boy si Lazy I sunt doar cativa din cei ce te vor baga in priza!

Si stai ca mai avem! Pe langa acest menu bogat in vitamine destinate psihicului urbanoid, Street Heroes ti-a pregatit HEROES CITY – un orasel pe strazile caruia vei gasi esenta culturii urbane: de la produse hand-made pana la body art, de la mijloace de locomotie mai mult sau mai putin conventionale si pana la activitati alternative, muzica, mancare si bautura.

Printre cei care si-au anuntat prezenta in HEROES CITY se numara Ollie Gang Shop, Vans, Skullcandy, Hervis Sports , Longboard.ro, Pro Boulder Project, “a New Toy in Town” Kendama, iar lista continua sa se mareasca!

Pentru mai multe detalii, stay tuned pe site-ul oficial (www.streetheroes.ro) si pe pagina de Facebook (http://www.facebook.com/StreetHeroesFestival) a evenimentului.

Un eveniment realizat cu sprijinul: Primaria Municipiului Bucuresti;

Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti

Pretul unui bilet este de 15 ron/zi.

Sursa: http://www.eventim.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s