Noaptea alba a filmului romanesc pe 16 septembrie!

Posted on

Cea de a doua editie a evenimentului Noaptea Alba a Filmului Romanesc va avea loc pe data de 16 septembrie 2011. Dupa ce, in 2010, in jur de 7000 de spectatori au ales sa se bucure de filmele din programul Noptii Albe, organizatorii au decis ca, pe langa Bucuresti, si alte orase sa gazduiasca cea mai lunga noapte dedicata productiilor autohtone.

sa se face ca, in noaptea de 16 septembrie, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara se alatura capitalei, evenimentul urmand a se desfasura simultan in cele patru orase.

In Bucuresti, Noaptea Alba va fi organizata in noua spatii, unele dintre acestea fiind cunoscute publicului din editia precedenta (Cinema Patria, Studio, Eforie, Noul Cinematograf al Regizorului Roman). In Cluj-Napoca, cinefilii sunt asteptati la Cinema Florin Piersic si Cinema Victoria, spectatorii din Timisoara se pot bucura de proiectii la Cinema Studio iar la Iasi, Cinema Republica devine locul in care va avea loc maratonul filmelor romanesti.

Din program nu lipsesc productii recent lansate pe marile ecrane precum “Aurora” (r. Cristi Puiu) sau “Ursul” (r. Dan Chisu), cele mai aclamate debuturi regizorale ale anului 2010: “Morgen”, r Marian Crisan, “Eu cand vreau sa fluier, fluier”, r. Florin Serban sau “Felicia inainte de toate”, r. Razvan Radulescu, Melissa de Raaf, sau titlurile care au cucerit audienta, precum “California dreamin’” (nesfarsit), r. Cristian Nemescu si “Concertul”, r. Radu Mihaileanu.

De asemenea, spectatorii se vor putea delecta si cu o selectie a celor mai originale documentare si scurt-metraje romanesti ale anului 2011, dar si cu filme clasice, care au influentat generatii de cineasti.

Intrarea la filme va fi libera, in limita locurilor disponibile.

Programul complet al filmelor va fi disponibil in curand pe www.romfilmpromotion.ro.

Sursa: http://www.4arte.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s