Orchestra Radio prezenta la “Festivalul George Enescu”!

Posted on

Si în acest an, Orchestrele şi Corurile Radio vor continua tradiţia şi vor participa la cea de-a XX-a ediţie a Festivalului “George Enescu”, cu cinci din totalul celor şase ansambluri: Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio, Corul de Copii Radio, Orchestra de Cameră Radio şi Big Band-ul Radio.

Concertul Orchestrei Naţionale Radio va avea loc în data de 15 septembrie 2011, la Sala Palatului, fiind inclus în principala serie concertantă a festivalului, cu lucrări fundamentale ale repertoriului muzical. ONR va aborda două lucrări pe care puţine colective simfonice îndrăznesc să le abordeze la nivel mondial: Turangalîla de Olivier Messiaen şi Catedrala Scufundată de Debussy. Concertul, dirijat de James Gaffigan, îi va avea ca solişti pe Cynthia Millar – unde Martenot şi Peter Donohoe – pian.

Corul Academic Radio, a cărui pregătire a fost realizată de dirijorul Dan Mihai Goia, va concerta în seara de 12 septembrie 2011, tot pe scena Sălii Palatului, sub bagheta dirijorului Valery Gergiev. In programul concertului este inclusă şi Simfonia a III-a de George Enescu, pe care Corul Academic o va interpreta alături de Orchestra Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg.

Orchestrele şi Corurile Radio la Festivalul
Orchestra Naţională Radio la Festivalul “George Enescu” 2009 (Foto: Virgil Oprina)

Corul de Copii Radio, pregătit de dirijorul Voicu Popescu, revine pe scena Festivalului, de data aceasta la Sala Radio, în data de 16 septembrie 2011, cu un amplu program, însa va urca şi pe scena Sălii Palatului, alături de corul şi orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijată de Ghenadi Rojdestvenski, pentru interpretarea piesei Ivan cel groaznic de Prokofiev.

Tot în data de 16 septembrie 2011 va evolua şi Orchestra de Cameră Radio, alături de Grigore Leşe şi dirijorul Barrie Webb, într-o lucrare de Mihaela Vosganian. OCR va avea o a doua apariţie, în 19 septembrie 2011, la Ateneul Român, alături de ansamblul Romanian Brass dirijat de Adrian Petrescu.

În Piaţa Festivalului “George Enescu” vor putea fi ascultate Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, în data de 10 septembrie 2011 şi Orchestra Naţională Radio, dirijată de Tiberiu Soare, în data de 18 septembrie 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s