Spectacolul Casa M, prezentat la Edinburgh Fringe Festival cu sprijinul ICR Londra

Posted on Updated on

Casa M, o producţie a Centrului de Arte Coliseum din Chişinău, regizată de Luminiţa Ţîcu, va fi prezentă la Edinburgh Fringe Festival cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Londra. Reprezentaţiile vor avea loc pe 24, 25 şi 26 august 2011.

În ultima zi a turneului este programată o discuţie liberă pe tema violenţei în familie, la care vor participa actriţele Snejana Puică, Mihaela Strâmbeanu, Ina Surdu, Irina Vacarciuc şi regizoarea spectacolului. Evenimentul este organizat în parteneriat cu asociaţia Scottish Women’s Aid.

Premieră britanică, piesa aduce în faţa publicului povestiri impresionante şi puternice a căror temă centrală este violenţa domestică. Colajul de istorii personale dureroase, povestite fără ocolişuri de patru femei care au trecut prin calvarul abuzului, a fost nominalizat la premiul acordat pentru Libertatea de Expresie, oferit de Amnesty Scoţia.

Casa M a câştigat în 2010, la Chişinău, premiul pentru Egalitatea genurilor, iar cele patru actriţe au luat, în primăvara aceasta, Premiul pentru interpretare la Festivalul dramaturgiei româneşti de la Timişoara. Textul este scris în tehnica verbatim a teatrului documentar, pe baza mărturiilor culese din Republica Moldova de către realizatorii spectacolului.

Spectacolul Casa M, prezentat la Edinburgh Fringe Festival cu sprijinul ICR Londra

Spectacolul Casa M, prezentat la Edinburgh Fringe Festival cu sprijinul ICR Londra

Casa M, o producţie a Centrului de Arte Coliseum din Chişinău, regizată de Luminiţa Ţîcu, va fi prezentă la Edinburgh Fringe Festival cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Londra. Reprezentaţiile vor avea loc pe 24, 25 şi 26 august 2011. În ultima zi a turneului este programată şi o discuţie liberă pe tema violenţei în familie,…

Sprijinirea participării producţiei Casa M la Edinburgh Fringe Festival va fi urmată şi de alte proiecte realizate, în parteneriat, de ICR Londra şi artişti din Republica Moldova.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk

Sursa: http://www.icr.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s