“Roaba de cultura”: Oaza ta de cultura din Parcul Herastrau!

Posted on Updated on

roaba de cultura

Proiectul “Roaba de cultura”, desfasurat in parteneriat cu Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), ofera in mod gratuit alternative active pentru petrecerea timpului liber, prin intoarcerea la valori, cultura si dialog.

Daca treceti prin Parcul Herastrau nu ezitati sa alegeti o carte si sa va trageti la umbra unui copac sau sa va suflecati manecile si sa va apucati de olarit.

Pana pe 15 octombrie 2011, proiectul, desfasurat intr-un spatiu multifunctional din Parcul Herastrau, zona Pescarus, propune publicului concerte de muzica clasica, electronica, cursuri de dans, ateliere de pictura si olarit, diverse activitati sportive. De asemenea, vor fi prezentate piese de teatru si se vor realiza proiectii de

filme in parteneriat cu institutele culturale. Pasionatii de lectura vor putea inchiria carti, in mod gratuit, pe care le pot citi numai in spatiul amenajat. Cei care vor dori sa continue lectura a doua zi pot face o rezervare a cartii pentru 24 de ore.

“Prin “Roaba de cultura” ne-am dorit sa aducem cultura acolo unde sunt oamenii si sa venim cu o alternativa la petrecerea timpului liber prin muzica, dans, pictura sau teatru. Un deziderat al acestui proiect este realizarea unei punti prin intoarcerea la valori, la cultura si dialog. “Roaba de cultura” este un exercitiu pe care fiecare dintre noi il poate face”, a spus presedintele Asociatie Green Revolution, Raluca Fiser.

“Am fost si voi ramane un sustinator al culturii. Sprijin acest amplu proiect pentru ca oamenii sunt satui de dictatura nonvalorilor. Faptul ca pot fi urmarite spectacole de teatru, proiectii de film, concerte de muzica clasica, ca oamenii vor putea participa gratuit la cursuri de dansuri sau de olarit este o bucurie pentru mine. Cultura hraneste spiritul, iar oamenii sunt dornici de a se intampla, in orasul in care locuiesc, lucruri de buna calitate care incep sa devina si la noi o normalitate, asa cum se intampla in marile capitale europene” a declarat Radu Popa, director general, ALPAB.

Accesul in zona amenjata ca spatiu multifunctional este liber sapte zile pe saptamana, in intervalul orar 10 ? 22.00, de luni pana joi si 10 ? 02, de vineri pana duminica. De asemenea, accesul la concerte, proiectii de filme, spectacolele de dans este liber. Cei care vor sa particicpe la orele de dans, pictura, olarit sau sport trebui sa faca in prealabil o rezervare.

Sursa: http://www.greenrevolution.ro

2 thoughts on ““Roaba de cultura”: Oaza ta de cultura din Parcul Herastrau!

  minibebe said:
  August 9, 2011 at 8:43 am

  am fost in parc.frumoasa initiativa

   acceptainfo responded:
   August 10, 2011 at 3:09 pm

   Ma bucur ca ai ajuns. Ai petrecut frumos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s