Care sunt cele mai bune credite auto obtinute de la banci?

Posted on

Ofertele pentru masini noi sunt in floare si vin si pe bani putini, asa ca trebuie doar sa va decideti daca faceti fata unei astfel de “oportunitati” financiare, in conditiile in care vreti sa apelati si la un imprumut de la banca pentru achizitie.

Daca luam in calcul si niste taloane prin programul Rabla, am putea spune ca o suma medie pentru a achizitiona o masina noua este de 6.000 de euro. Noi am calculat mai multe imprumuturi, de la diverse banci, pentru a vedea care are cea mai buna rata, asta cu ajutorul celor de la Conso.ro.

Perioada contractuala luata in considerare este de 5 ani, astfel ca rata sa fie cat mai mica.

Una dintre cele mai bune rate pare sa le aiba Porsche Bank, aceasta apropiindu-se de 125 de euro pe luna. Potrivit parametrilor celor de la Conso, DAE in cazul creditorului este de 9,54%. La finele perioadei de creditare, veti fi dat 7.500 de euro, in conditiile in care Euribor la 3 luni, pe care banca il ia in calcul, nu se schimba.

Pentru a putea accesa imprumut de la Porsche Bank va trebui sa aveti un salariu de minimum 1.530 lei. Gradul maxim de indatorare pe care banca il permite este de 65%, desi rar se ajunge la un astfel de procent. In cazul unul credit “simplu”, avansul cerut de banca este de 15% adica undeva la 900 de euro.

La Carpatica rata este de 128,3 euro, iar DAE ajunge la 10,77%. Suma totala de rambursat se ridica undeva la 7.700 de euro. Avantajul la aceasta banca este ca dobanda variabila se calculeaza din Euribor la 6 luni (nu 3 luni cum este mai nou trendul in banci) plus o marja a creditorului de 8,5%.

Dasi nu se specifica gradul maxim de indatorare pe care banca il suporta, se mentioneaza ca avansul cerut va fi intre 15-25%, in functie de scoringul pe care-l veti obtine la banca. Salariul de care veti avea nevoie pentru a obtine imprumutul dorit este cu 40 de lei mai mare decat suma ceruta la Porsche.

Banca Transilvania are creditul “Formula BT”, imprumut ceva mai avantajos din punct de vedere al ratei, care, in cazul lor, este de 126,9 euro. Dobanda anuala efectiva ajunge la 10,29%, astfel ca suma totala de rambursat, in conditiile primului calcul, ar ajunge la 7.600 euro.

Si Transilvania isi calculeaza dobanda ratei in functie de Euribor la 6 luni plus o marja a bancii de 8%. Gradul de indatorare poate varia intre 45% – 60%, in functie de venituri si analiza scoring. Daca este vorba de un credit auto, veti avea nevoie, cel mai probabil, sa puneti masina gaj.

La CEC Bank, cei de la Conso.ro mentioneaza si un comision de acrodare a creditului de aproape 118 euro. Dobanda anuala efectiva este cea mai mare dintre toate cele pe care le-am prezentat pana acum, ea trecand usor de 11%. Rata lunara pe care va trebui sa o platiti bancii se ridica la 128,5 euro.

Ca si la Carpatica, totalul banilor care trebuie returnati se apropie de 7.700 de euro, daca nu se schimba parametrii de calcul.

CEC Bank foloseste ca formula de calcul pentru dobanda Euribor la 3 luni plus o marja a sa de 7,15%. Comisionul de analiza a dosarului este de 500 de lei, in timp ce comisionul de administrare se ridica la 0,08% pe luna, aplicat la sold. Banca ofera si o perioada de gratie de pana la un an, in cazul in care aveti probleme financiare. Gradul maxim de indatorare permis de banca este de 65%.

Sursa: http://www.ziare.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s