Spectacol de dans maraton de 12 ore, nerecomandat celor sub 16 ani : “I Am Myself”

Posted on

Scurtă prezentare:

“Camera 1306 [I Am Myself]” este spectacol-instalaţie despre limite, ce pune în discuţie individul şi societatea, relaţiile interumane şi problemele vieţii contemporane – identitatea culturală, memoria, limita între realitate şi ficţiune, alienarea individului şi dependenţele omului contemporan.

Spectacolul este conceput ca un performance maraton cu durata de 12 ore, desfăşurat între 4 după-amiaza şi 4 dimineaţa.

Accesul publicului se face la fiecare oră exclusiv pe bază de rezervare cu cel puţin o zi înainte de fiecare spectacol programat, la serial.paradise@artsf.ro. Rezervarea trebuie să includă ora aleasă pentru participarea la spectacol. Preţul biletului este de 20 lei / 10 lei redus pentru studenţi şi profesionişti ai dansului, iar al unui pachet 3 ore de 50 lei / 25 lei redus. Spectacolul poate include interacţiune cu publicul prezent şi nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Secvenţa 1
Se cunosc de 10 luni. Sunt în prima lor vacanţă împreună.
Au ieşit la o ţigară pe balcon. Tăcere, se aude doar zgomotul oraşului. Ea e îmbracată într-o rochie neagră şi e în picioarele goale. El are un tricou verde deschis şi adidaşi verzi cu dungi galbene. Daca te uiţi la ei prin geam vezi oraşul în mişcare. Le vezi buzele mişcându-se. Dacă i-ai auzi, ai afla că habar n-au în ce oraş, sunt şi cum au ajuns pe balcon.

Secvenţa 2

În living, o oră mai târziu. El este negru de supărare, ea se spală pe dinţi. Televizorul merge, e un film cu bătăi, dar el se uită în direcţia opusă, privirea îi trece prin lucruri. Din felul în care stă şi expresia pe care o are pe faţă se deduce că ascultă dialogul din film, din când în când îi mai tresare câte un muşchi pe faţă sau îşi bâţâie nervos piciorul.

Secvenţa 3

În dormitor, imediat după aceea. În surdină se aude o muzică de jazz. Ea apare din holul dinspre baie. Şi-a pus mănuşile de box, dar are mâinile goale. Dansează lent, mişcările sunt naturale, fluente şi impecabile. Citeşti muzica în ele, nu mai e nevoie să o şi asculţi. The red night is blue.

Secvenţa 4, 5, 6… 12

Fiecare este peste tot în cameră. Sunt unul cu celalalt şi unul fără celălalt în acelaşi timp, pot rămâne sau pleca împreună, totul se poate schimba de la oră la oră. Poţi să priveşti sau să fii şi tu privit. Be ready, anything can happen!

Prezentat de: SPECTACOL INDEPENDENT

Dansator:
Catrinel Catana
Cosmin Manolescu

Coregrafie: Cosmin Manolescu, Catrinel Catana

Sursa: http://www.port.ro

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s