Scorpions a tras cortina…..peste Bucuresti!

Posted on Updated on

Scorpions a poposit  aseara in Bucuresti pentru ultima data, concertul oferit la Zone Arena fiind unul de retragere si face parte din turneul mondial “Get Your Sting And Blackout World Tour”. Au calcat pamantul romanesc pentru a sasea oara, ceea ce s-a vazut inca de la primele acorduri, ei fiind foarte familiarizati cu publicul din tara noastra, tocmai de aceea  ne-a urat ” Buna seara Bucuresti” in romana si Klaus Meine a tinut sa precizeze ca se bucura foarte multa sa revina in tara noastra unde este un public cald si primitor.

This slideshow requires JavaScript.

Trupa germana a facut show la propriu in fata a aproximativ 30.000 de mii de spectatori. Bunici dar si tanci veniti cu parintii de mana la acest concert au tinut sa isi i-a ramas bun de la cei care s-au format in anul 1965 si de atunci ne-au incantat inimile cu zeci de hituri. Imi aduc si acum  aminte cum asteptam in adolescenta  piesa ” Wind of change” pentru a putea invita la blues vreo domnisoara. Ca tot vorbim de acesta piesa, cred ca cea mai cunoscuta din toata discografia lor, acesta a devenit la inceputul anilor ’90 imnul luptei impotriva comunismului.

Publicul neasteptat de numeros si de cald a facut din fiecare piesa o sarbatoare, a cantat impreuna cu trupa toate melodiile si de multe ori artistul a lasat doar publicul sa le fredoneze melodiile. Pe la jumatatea concertului a cerut din public un steag romanesc cu care s-a invelit si care a fost pus mai apoi la loc de cinste pe scena.

Daca solistul trupei  intreba aproape la fiecare melodie daca ” Bucurestiul  este cu el ” (cred ca a rostit Bucuresti si Romania cel putin de 10-15 ori) nici tobarul nu s-a lasat mai prejos, a baut bere cu publicul, s-a dezbracat in fata lui si pret  de 7-8 minute ne-a demonstrat ce poate sa faca cu tobele lui. A urmat chitaristul care impreuna cu instrumetul lui ne-a ridicat parul de pe maini si ne-a facut sa il ovationam minute in sir.

Aveam momente cand credeam ca cei de la Scorpions sunt de pe meleagurile noastre, solistul  Klaus era de-a casei , foarte jovial si foarte apropiat de public abia a fost lasat sa plece, acesta nu inainte de a fi chemat de  doua ori pe scena pentru a fi aplaudat minute in sir.

Daca la Roxette am avut senzatia de bucurie, daca la Sting am fost placut impresionat de prestanta sa, la cei de la Scorpions am simtit multa caldura si apropiere. Dar asa cum se intampla in viata asta, acestea sunt deja  la capitolul de amintiri numai bune de rememorat in fata nepotilor.

Ne revedem la urmatorele concerte, ca tot aveam parte de asa ceva din ce in ce mai des. Numai bine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s