Noutati de la CNDB: “Miercurea lejera” un spectacol in timp real!

Posted on

31 mai, ora 20.00, Sala Atelier, TNB
MIERCUREA LEJERA – idei afirmate performativ
Un concept de Maria Baroncea si Eduard Gabia
Produs de „Feldefel” Production si CNDB

“Miercurea lejera” propune un tip de spectacol in timp real, in care orice elaborare sau prestabilire este exclusa.

In “Miercurea lejera” participantii vin cu laboratorul lor de preocupari si demersuri intime si il expun in fata celor dispusi sa participe la afirmatii si interogatii libere, lipsite de constrangerile si stresul unui spectacol lucrat pentru a avea premiera intr-o anumita seara. Fiecare miercuri este o premiera destinsa intr-un concentrat de prezent activ.

“Miercurea lejera” mizeaza pe forta de improvizatie care devine cu atat mai puternic performativa cu cat e legata de momentul in care participantul alege sa se expuna fara perioade de reflectie, doar cu ce are in cap in acele minute. Prezenta performerilor si prezentul lor nemediat devine materialul lejer al fiecarei zile de miercuri.

spectacolul are loc la Sala Atelier (TNB)
intrarea libera

2 iunie, ora 19.00, Teatrul Maghiar de Stat Cluj
ILUZIONISTELE
de Madalina Dan

Piesa Madalinei Dan propune “crearea unei iluzii magice” intai ca tema de tratat, apoi ca eveniment intrinsec. Iluzia presupune suspendarea rationalului si apelul treptat la senzatii si emotii. (…) Ba mai mult, “iluzia” Madalinei Dan se va tine cat mai departe de orice banuiala de verosimilitate, propunand spectatorilor o experienta cu totul speciala, maxim imersiva, prin conectarea la nici mai mult, nici mai putin decat ritmuri si intensitati, fie ele sonore, muzicale, vizuale, estetice de-a dreptul, verbale sau vag semantice. Si toate la un loc alcatuind o sublima (si extrem de fragila) compozitie, unde palierul vizual si cel sonor nu coexista, ci se combina, o compozitie din coincidenta a patru ritmuri (patru dansatoare), fiecare fiind format din secvente de miscare/ din culori/ sunete/ cantece/ propozitii si, eventual, flash-uri de stari sau emotii de un anumit tip etc.”
Adriana Gheorghe, Cotidianul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s