Ce sa faci ca sa fii mai supla?

Posted on

1 Apă cu lămâie

200 ml de suc de portocale oferă organismului 90 kcal. Aceeaşi cantitate de apă minerală cu o lingură de zeamă de lămâie nu are în schimb nici o calorie! Bea apă cu lămâie în fiecare zi şi completează-ţi necesarul de lichide cu ceaiuri şi apă plată. Evită băuturile carbogazoase şi cafeaua.

2 Micşorează porţiile!

Oricât de foame ţi-ar fi, evită să îţi umpli farfuria până la refuz. Primul pas este să îţi alegi o farfurie mai mică din care să mănânci. Îţi va da impresia că porţia de mâncare este mai mare. O să vezi că, dacă mănânci mai puţin, stomacul se micşorează şi vei scăpa de senzaţia de foame.

3 Fructe şi legume – pe prim plan

Consumă cât mai multe fructe şi legume. În loc să cumperi o ciocolată sau snaks pentru a-ţi potoli foamea, alege un măr, o portocală sau o porţie de legume. Acestea sunt un plus atât pentru sănătatea ta, cât şi pentru siluetă.

4 Oţetul de mere arde rapid grăsimile

Amestecă 2 linguri de oţet de mere şi o linguriţă de miere cu 200-250 ml de apă şi bea amestecul dimineaţa, pe stomacul gol. Astfel grăsimile vor fi mai uşor arse, iar organismul va beneficia de un surplus de energie. Mai mult, vei avea o digestie mai bună.

5 Formula de slăbit 80:20

În 80% din cazuri trebuie să mănânci ceea ce este recomandat (fructe, legume, produse dietetice) şi doar în restul de 20% din cazuri poţi consuma ce doreşti. Asta dacă vrei să ajungi la greutatea ideală. Secretul acestei formule este că, dacă îţi permiţi aceste mici “păcate” alimentare, vei fi mai puţin predispusă la a cădea victimă crizelor de foame sau de poftă, mult mai periculoase.

6 Nu evita treburile casnice!

În doar o oră de făcut curăţenie prin casă consumi 300 kcal, iar în acelaşi interval de călcat rufe corpul arde 150 kcal. Munca în grădină te uşurează de 300 kcal, iar numai cu aranjatul hârtiilor şi al caietelor copilului arzi 2 kcal pe minut.

7 Alege omleta şi maioneza “light”

Dacă ai poftă de omletă, alege trei albuşuri de ou în locul a două ouă întregi. Omleta va avea gust bun şi aşa, iar tu vei economisi 150 kcal. Iar dacă maioneza îţi face cu ochiul, alege-o pe cea săracă în grăsimi. Fiecare lingură are cu 128 kcal mai puţin.

8 Spune stop supelor-cremă!

Dacă nu ai timp să găteşti şi consumi supe la plic, alege-le pe cele de legume în locul supelor cremă. Diferenţa dintre ele este de 40 kcal. Dacă însă ai timp să găteşti, prepară supe din legume proaspete de la piaţă – sunt chiar mai sănătoase şi mai bune pentru digestie.

9 Atenţie la fast food!

Oricât de greu îţi vine, trebuie să rezişti la alimentaţia gen fast-food. E adevărat că dacă îi iei copilului ceva de ronţăit eşti tentată să îţi iei şi ţie, dar trebuie să rezişti. Hamburgherii şi sandvişurile cu mirosuri atrăgătoare sunt adevărate bombe calorice.

10 Ieşi la aer

Profită de zilele însorite (chiar dacă sunt puţin răcoroase) şi ieşi afară din casă.

Mergi cu copiii în parc şi jucaţi-vă. În doar o oră vei arde 200 kcal.

Chiar şi dacă alegi să te plimbi prin parc sau să faci piaţa, vei

consuma 150 kcal într-o oră.

11 Cinci mese pe zi

Cercetătorii americani au arătat că oamenii care mănâncă de cinci ori pe zi câte puţin au mai multe şanse să slăbească decât cei care iau trei mese consistente. Mesele dese stimulează metabolismul şi determină arderea cu 100 kcal mai mult.

12 Popcorn în loc de cips

Dacă vrei să urmăreşti un film şi, în acelaşi timp, să ronţăi ceva, nu te repezi la cips, ci prăjeşte nişte popcorn, fără grăsime. Acestea au cu 200 kcal mai puţin, dar îţi oferă aceeaşi satisfacţie şi acelaşi sentiment de saţietate.

13 Dansează în cameră!

Când eşti singură acasă, dă drumul la muzică şi dansează cât te ţin puterile. În 20 de minute consumi 100 kcal, cam cât ai acumulat dintr-o porţie de ciocolată. În plus, vei vedea că eşti mai bine dispusă şi ai cu totul altă poftă de viaţă.

14 După masă, puţină giugiuleală…

Nu te gândi numai la silueta mult-visată, ci acordă-i atenţie şi partenerului de viaţă. El poate să te ajute să îţi atingi scopul mai mult decât crezi. Într-o oră de alintat şi giugiulit consumi 60 kcal, ca să nu mai vorbim cât consumi atunci când faceţi dragoste…

15 Evită grăsimile!

Nu găti cu ulei sau cu unt. Alege mâncărurile fierte în locul celor prăjite. La micul dejun, în loc să îţi faci un sandviş cu şuncă şi caşcaval, fă-l cu dulceaţă. Citeşte pe ambalajele produselor care este conţinutul lor în grăsimi şi ţine cont de acest lucru când alegi un anumit aliment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s