“Hollywood Music in Bucharest” -melodii celebre din filme celebre!

Posted on Updated on

Scena Salii Palatului a fost “ocupata”  asta seara de ” European Royal Orchestra” , o orchestra formata din  70 de instrumentisti si  care reuneste cei mai buni studenti si absolventi ai facultatilor de profil din Bucuresti dar si din tara. Toti s-au strans sub bagheta dirijorului  Gottfried Rabl pentru a readuce in fata publicului spectator coloane sonore din filme celebre, melodii care au facut incojurul lumii si care ne starnesc amintiri placute de fiecare data cand le reauzim.

This slideshow requires JavaScript.

Partea mai neplacuta este ca publicul nostru mai tanar nu este educat pentru a se bucura de aceste momente uneori unice, fapt pentru care Sala Palatului a fost doar trei sferturi ocupata . Mare majoritate a celor  din sala erau ori familisti veniti cu copii ori persoane trecute de 25 de ani dar chiar si asa spectacolul care a durat doua ore a fost o intorcere in timp foarte placuta.

Cu ajutorul unui ecran gigantic amplasat in spatele orchestrei,  cu un joc de lasare care vibrau pe acordurile muzicale a celor 70 de instrumentisti, cu participarea prim solistei  Teatrului de Operetă ‘Ion Dacian’ din Bucureşti, soprana Mediana Vlad şi al  tenorului Vlad Miriţă, am revazut si reauzit momente celebre din: ‘ Sunetul Muzicii’,      ‘ Titanic’, ‘Superman’, ‘Cats (Memory)’, ‘James Bond’, ‘E.T.’, ‘Fantoma de la Operă’, ‘Hook’, ‘Star Wars’, ‘Spiderman’, ‘Piraţii din Caraibe’, ‘Gladiatorul’, ‘Telecinemateca’ şi ‘Dirty Dancing’.

Una peste alta un spectacol placut si plin de amintiri si la propriu si la figurat.

3 thoughts on ““Hollywood Music in Bucharest” -melodii celebre din filme celebre!

  Ionut said:
  May 24, 2011 at 10:01 am

  Am fost si eu la spectacol, a fost foarte fain, mai ales Piratii din Caraibe si James Bond. Mie unul mi-au placut mult si filmele care rulau in fundal si faptul ca s-au coordonat perfect cu muzica. Pacat ca nu au dat si un bis…

   acceptainfo responded:
   May 24, 2011 at 11:44 am

   Sa fie vorba intre noi ca nu prea s-au coordonat audio-video. Au fost cateva melodii la care intr-adevar s-a intamplat si acest lucru dar sa zicem ca intr-un procentaj de 50% din spectacol.

  Razvan said:
  May 27, 2011 at 3:47 pm

  Din pacate asta s-a intamplat pentru ca in ultimul moment au fost schimbate unele partituri si tempo-ul acestora, secventele fiind puse in prealabil pe alti timpi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s