De ziua mondiala a astmului medicii organizeaza o conferita de presa!

Posted on Updated on

Medicii pneumologi trag un semnal de alarma: peste 1 milion de romani sufera de astm. Cea mai mare pondere este inregistrata in randul copiilor cu varsta cuprinsa intre 7-8 ani, astfel ca 1 din 20 de copii cu varsta scolara sufera de astm bronsic.

Societatea Romana de Pneumologie organizeaza in data de 3 mai 2011, ora 11.00, la Institutul National de Pneumoftiziologie Marius Nasta, sala UIP, conferinta de presa cu tema Astmul poate fi controlat, pentru a marca Ziua Mondiala a Astmului.
Speakerii conferintei vor fi: Prof.univ.dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, care va discuta despre incidenta tot mai mare a astmului in Romania si despre managementul acestei afectiuni si prof.univ.dr. Miron Bogdan, Presedintele Comisiei de Pneumologie din cadrul Ministerului Sanatatii, care va dezbate subiectul: Controlul astmului Standardul terapiei moderne.
In cadrul evenimentului vor fi prezenti si pacienti cu astm care vor povesti despre cum au reusit sa-si tina sub control boala, bucurandu-se astfel de o viata normala si activa.
Jurnalistii participanti vor beneficia de teste de spirometrie, cea mai simpla investigatie pentru diagnosticarea astmului.
Ziua Mondiala a Astmului este un eveniment care se desfasoara anual sub egida Global Innitiative for Asthma (GINA).
Cum recunoastem astmul?
Tuse seaca
Respiratie suieratoare
Congestie toracica
Respiratie scurta, superficiala (dispnee)
Constrictie toracica
Bronsita recurenta

Sursa: www. comunicatemedia.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s