Concert Manu Chao….sau melodie cu repetitie!

Posted on Updated on

Sambata 16 aprilie a avut loc la Bucuresti, Sala Platului concertul Manu Chao care face parte din turneul “La Ventura”. A fost un concert plin de surprize, unele mai placute altele mai putin placute.

This slideshow requires JavaScript.

Asa cum scria si pe bilet concertul trebuia sa inceapa la ora 19.00, dar surpriza….la ora mentionata usile Salii Palatului erau inca inchise iar pe toate geamurile tronau afise cu mentiunea ” Bilete”, pe semne ca bilete mai erau de vanzare dar in picioare  (prima surpriza). Dupa ce lumea s-a strans ca la urs ,la 19.30 ni s-a permis intrarea. Numai ca si aici alta surpriza, accesul in sala se facea pe la etajul doi fara vreo informare oficiala, doar bodygarzi de la parter iti spuneau ca trebuie sa urci la etaj.  De ce trebuia sa urci la etaj, cand la toate concertele se intra normal pe langa garderopa ? Pentru ca la etajul unu se afla sponsorul, o bere , nu am sa ii dau numele . Aici puteai sa achizitionezi berea si …surpriza puteai sa intri cu ea in sala de concert in conditiile in care nu am mai fost la vreun spectacol la care sa te lase cu alcool in sala.

La 20.05 bate prima data gongul, la 20.06 a doua oara si la 20.07 al treia oara, in mod normal intre cele trei gonguri care cheama lumea in sala erau cam 5 minute diferenta dar a inceput sa isi faca loc graba , deja erau in intarziere cu o ora.

Asa cum am spus la 20.07 s-au stins luminile si pe scena au aparut cei de la “Madame Holligan” . Fostul solist  de la “Bosquito” a fost plecat 10 ani in America si acum s-a intors in forta fiind conducatorul formatiei enuntate mai sus si pot spune ca a fost o surpriza placuta pentru toata lumea , muzica lor chiar suna foarte bine. Ii puteti vedea la concerte live in clubul “The Ark” unde au reprezentatii periodice. Un al lucru ciudat si asta tine de organizarea concertului a fost ca pe toata perioara reprezenatiei formatiei ” Madame Holligan” in sala a fost o forfota foarte mare, foarte multa lume cautadu-si locurile in sala.

Dupa cei de la “Madame Hoolligan” , a urcat pe scena “Manu Chao”! Aici o alta surpriza in primele 30 de secunde toata sala era in picioare si aplauda, nu am vazut niciodata o asemenea frenezie in randul spectatorilor si mai ales din primul minut si am ceva experinta in ceea ce priveste concertele de la Sala Palatului. Sala a fost plina pana la refuz si peste pentru ca s-au vandut bilete si fara locuri si deja in fata scenei era plin de oameni.

O alta ciudatenie a acestui concert a fost ca indiferent de locul/sectorul in care vroiai sa iei bilet pretul era acelasi, de 120 de ron, a fost ca la piata cine venea primul ocupa locuri in primul rand si tot asa pana s-a ajuns la locuri in picioare.

Dar sa revin la concert! Cred ca sunt unul din cei 10% care spune ca acest concert nu a fost unul super. Ceilalti 90% ma contrazic prin aplauzele de pe tot parcursul spectacolului, prin  dansul dezlantuit pe care l-au avut si prin faptul ca Manu Chao a avut 4 bisuri de “saracul” nici nu stia ce sa mai cante. Nici eu si cred ca nici el nu se astepta la o asemenea atmosfera, parca eram pe stadion, toata lumea canta, beau alcool (doar cativa , in special straini), tipau si bateau din palme.

De ce spun ca nu mi-au placut? Pentru ca jocul scenic a celor 3 din formatie a fost acelasi la fiecare melodie, pentru ca toate melodiile aveau acelasi ritm de aceea si titlul pe care l-am pus acestui post  sugereaza acest lucru. Toate melodiile semanau in proportie de 80% intre ele , doar versurile erau schimbate dar linia melodica era aceeasi si cu toate ca lumea era intr-un extaz profund eu ajunsesem sa ma enervez. Nu era nimic nou pe scena!

Din pacate cam atata pot spune despre un concert pe care l-am asteptat cu interes si va las pe cei care nu ati fost in sala sa savurati clipurile postate de mine aici.

4 thoughts on “Concert Manu Chao….sau melodie cu repetitie!

  infoINSIDER.ro said:
  April 17, 2011 at 6:06 am

  De dragul unei informatii corecte am unele precizari:

  -pe biletul de la concert scria: “MANU CHAO / LA VENTURA / 16 APRILIE 2011 / Acces ora 19.00” (accesul in sala si nu ora de incepere a spectacolului!)
  -trupa admirata din deschidere se numeste: “MADAME HOOLIGAN”

  http://infoinsider.ro/2011/04/17/concert-me-gustas-tu-manu-chao/

  :) said:
  April 23, 2011 at 7:04 pm

  Accesul in sala palatului a inceput la ora 19:00, nu la 19:30. 😛
  Iar problema cu urcatul la etaj, nu era neaparat pentru aceea marca de bere.
  Chiar daca piesele se asemanau destul de mult, acei oameni au stiut sa tina o sala in picioare si au reusit sa-i entuziasmeze. Ceea ce ..nu este un lucru de ici de colo 🙂

  cheers~

   acceptainfo responded:
   April 25, 2011 at 8:19 pm

   Fiecare cu parerea lui! Bafta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s