Concert Gipsy Kings pe scena … Salii Palatului!

Posted on Updated on

In data de 09.04.2011 la Sala Palatului a avut loc concertul celor de la Gipsy Kings care face parte din ” Gipsy Kings 2010-2011 World Tour”.  Cum s-au corelat lucrurile  de bine ca vestiti cantareti de la Gipsy King care si-au inceput actualul turneu in 2010 la Los Angeles au picat la tanc, adica la o zi distanta de “Ziua Internationala a romilor”. De aceea foarte multi romi  asteptau sa fie gasiti pe liste in fata Salii Palatului, probabil au primit din partea Ascociatiei  Partida Romilor ” Pro- Europa”, care totodata era si organizatorul spectacolului, biletele gratuite .

This slideshow requires JavaScript.

Sa trecem la spectacol. In deschiderea spectacolului au cantat cei de la “Latin Express” cei care sustin ca sunt singura trupa din Romania care promoveaza curentul nuevo flamenco pop adica o increngatura de  ritmuri cubaneze, mexicane, gipsy  dar si  jazz si pop. Au stat pe scena aproape 45 de minute , au cantat si piese si mai noi si mai vechi, aici as reaminti  hit-ul care il are intr-o mare masura protagonist si pe Pepe, “Cred ca m-am indragostit”. Dupa cateva ‘ole-uri'(cred ca este un tic verbal) ne-a anuntat ca avem o pauza de 20 de minute pana cand cei de la Gipsy Kings vor urca pe scena.

Pauza tocmai buna ca cei din staff-ul  formatiei care ne-a vizitat sa isi acordeze instrumentele si sa stearga microfoanele de microbi dar in acelasi timp buna si pentru comerciantii din holul Salii Palatului care iti vinde  de la apa plata la chipsuri cu preturi mai mari de 3-4 ori decat cele  normale si nu iti da nici un bon fiscal pentru acestea, asta probabil ca sa poata servi cat mai multe persoane si sa-si umple buzunarele cat mai mult.

Au urcat pe la ora 21.00 si cei de la Gipsy Kings cu un numar de virtuozitate a celor cinci chitare. Trupa infiintata in anul 1987  undeva in sudul Frantei era asteptata cu sufletul la gura de spectatori pentru a fredona impreuna cu acestia hiturile lor de peste ani. Dar surpriza….ei ne-au incatat cu melodii mai clasice, mai linistite si dintre toate hiturile pe care le stim de ani de zile , pe scena am auzit doar “Volare” , “Djobi Djoba” si la final la insistentele publicului  care i-a rechemat pe scena am auzit si “Bamboleo”.

Din cand in cand solistul celor de la Latin Express mai venea la microfon sa incurajeze publicul sa danseze, sa cante si sa aplaude asa cum a facut si Pepe pe tot parcusul spectacolului. Spre final lumea a inceput sa danseze, si toti cei din sala savurau muzica celor de pe scena stand in picioare si batand din palme. Finalul  a salvat un spectacol ce putea sa fie foarte linistit si asta poate din cauza apatiei aratate  de cei de pe scena.

Noroc ca romanul stie sa se distreze in orice situatie mai ales cand plateste pe un bilet intre 100 si 350 de ron. Sa ne vedem cu bine la urmatoarele concerte ce stau sa inceapa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s