Sa protejam mediul inconjurator!

Posted on

In perioada 1 – 25 martie se desfasoara a cincea editie a caravanei educationale de film cu mesaj ecologic, “Guerilla Verde”. Aceasta se adreseaza tinerilor si foloseste filmul ca metoda alternativa de educatie privind importanta protejarii mediului.

Afisul programului - programul si partenerii editiei nr. VCaravana a plecat din Bucuresti si se va opri, pe rand, in Timisoara, Cluj-Napoca si Constanta. In fiecare oras vor avea loc proiectii de film cu intrare gratuita in mai multe facultati, licee, scoli si gradinite.

In cadrul caravanei vor rula patru filme, in functie de categoria de varsta a spectatorilor. Spre exemplu, studentii vor urmari documentarul No Impact Man. Acesta prezinta un experiment extrem al unei familii care si-a redus la minim impactul de mediu, timp de un an. Familia a renuntat la electricitate, mijloace de transport, lift, cosmetice, lame de ras sau scutece de unica folosinta si a cumparat mancare doar de la producatori locali.

Dupa vizionarea filmului studentii vor dezbate pe tema ”Poti duce o viata buna fara un consum excesiv, devastator pentru mediul inconjurator”, alaturi de reprezentantii organizatiilor de mediu partenere: Terra Ecologica si Asociatia Romana pentru Educatia Tinerilor. Acestia le vor prezenta tinerilor programele lor si ii vor invita sa participe ca voluntari.

Printre noutatile editiei se numara infiintarea Clubului Guerilla Verde in care se pot inscrie atat cadrele didactice, cat si elevii. In cadrul lui, organizatorii si-au propus sa infiinteze biblioteci cu cat mai multe titluri despre ecologie, in fiecare unitate de invatamant in care ajunge caravana.

Si anul acesta, “Guerilla Verde” include un concurs foto-video pe teme de mediu – Ecopaparazzi.

Nicoleta Talpes, organizatoarea caravanei “Guerilla Verde”, spune cu privire la noutatile editiei cu numarul cinci:

Managing Director la agentia de comunicare Media Image FactoryDe la an la an ne convingem ca initiativa noastra este neces  ara si eficienta. Tocmai de aceea oferim de acum inainte atat cadrelor didactice, cat si elevilor posibilitatea de a interactiona si de a se implica in proiecte comune prin intermediul Clubului Guerilla Verde. Primul proiect de pe agenda clubului este formarea de biblioteci care sa contina un numar cat mai mare de titluri legate de ecologie, carti si multimedia, in fiecare unitate de invatamant prin care va trece caravana Guerilla Verde. Incepand cu aceasta editie vom avea si un jurnal al caravanei, asa ca veti putea afla intamplarile si accesand blogul Guerilla Verde.

Caravana “Guerilla Verde” este un proiect al agentiei Media Image Factory si se desfasoara anul acesta cu sprijinul UPC Romania, Danone si Environ.

Sursa: http://www.responsabilitatesociala.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s