Concurs International de Musical – Sylvester Levay!

Posted on

Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” anunta deschiderea perioadei de inscrieri pentru Concursul International de Musical “Sylvester Levay”
Termen limita pentru inscrieri: 31 martie 2011

Scopul competitiei este acela de a oferi tinerilor din diferite tari sansa de a-si pune in valoare talentul prin interpretarea pieselor lui Sylvester Levay, cunoscutul compozitor de musical distins cu premiul Grammy. Evenimentul se inscrie in t…raditia organizarii anuale a unei astfel de competitii de catre Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta, impreuna cu partenerii sai. Astfel, 2010 a fost anul Concursului International de Opereta “Ferenc Lehar”, in timp ce 2012 va fi anul Concursului International pentru Dirijori „Imre Kalaman”. Fiecare dintre aceste competitii este programata sa se desfasoare o data la trei ani.

Cui se adreseaza?
Concursul se adreseaza tinerilor interpreti cu vârsta cuprinsa intre 18 si 26 de ani (femei), respectiv 18 si 30 de ani (barbati). In cazuri speciale si ca raspuns la cererile individuale, juriul poate face exceptie de la aceasta regula.

Categorii
1. Solo – voci feminine: Elisabeth, „I”, Constanze, Marie Antoinette, Baroneasa Waldstätten, Nannerl, Mrs. Danvers, Beatrice
2. Solo – voci barbatesti: Wolfgang Mozart, Maxim de Winter, Moartea, Rudolph, Colloredo
3. Voci de caracter: Mrs. Van Hopper, Jack Fawell, Schikaneder, Frau Wolf, Lucheni

Modalitatea de desfasurare a preselectiei
Competitia se va desfasura in trei etape. Prima etapa, de preselectie, presupune interpretarea a doua piese de musical la alegere si se va desfasura in diferite locatii ale institutilor partenere ale evenimentului din intreaga lume. In a doua etapa, un numar de aproximativ 100 de candidati vor fi selectati pentru a participa in semi-finala competitie, desfasurata la Subotica. Dintre acestia, 20 se vor califica in finala, care va avea loc pe 1 iulie 2011 pe scena in aer liber din statiunea Palić (in apropiere de Subotica).

Modalitatea de inscriere
Dosarul de inscriere trebuie sa contina: un CV detaliat, o fotografie, formularul de inscriere completat corespunzator, dovada platii taxei de inscriere (30 euro – se achita la inscriere; pentru candidatii selectati pentru semifinala din Subotica, se adauga o taxa de 50 euro)

Formularul de inscriere va fi trimis pe adresa pe e-mail bucuresti@levaymusicalcomp.com, iar dosarul de inscriere complet va fi depus la Teatrul National de Opereta “Ion Dacian” – Secretariatul Muzical, persoana de contact: Eugenia Mirescu. Formularul de inscriere poate fi descarcat aici.
Absolvirea unui conservator sau universitate de arte nu reprezinta o conditie

Premii
Pentru etapa finala a competitiei, juriul, format din 5-7 experti internationali, va distribui premii, inclusiv premii in bani (locul I: € 5000, locul II: € 3000, locul III: € 2000 + câte un premiu special pentru fiecare categorie: € 1000), recunoastere profesionala (oportunitati de interpretare in Budapesta si alte orase implicate) si obiecte de valoare. De asemenea, este posibil ca Sylvester Levay insusi sa ofere un premiu special unui concurent la alegerea sa.

Data limita pentru inscrieri: 31 martie 2011

Data desfasurarii preselecției: 12 aprilie 2011

Locul desfasurării competitiei: Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”

Pentru detalii suplimentare privind desfasurarea celorlalte faze ale competitiei, precum si premiile care vor fi acordate, puteti accesa site-ul oficial al concursului: http://www.levaymusicalcomp.com/en.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s