Stagiunea de jazz la Teatrul Act!

Posted on

<em>Stagiunea de Jazz</em> se deschide cu <em>Gershwin’s Beautiful World</em>, o coproducţie Radio România Cultural – Teatrul ACT

Orchestrele şi Corurile Radio şi Radio România Cultural organizează în perioada februarie – iunie 2011 Stagiunea de Jazz. Aceasta cuprinde o serie de cinci recitaluri lunare cu tematică diferită, susţinute de membri ai Big Band-ului Radio şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Recitalurile vor fi înregistrate şi difuzate de Radio România Cultural şi prezentate de Maria Balabaş.

Stagiunea de Jazz debutează miercuri, 9 februarie 2011, ora 19.00, la Teatrul ACT, cu un program dedicat unuia dintre cei mai populari compozitori de jazz – George Gershwin. Ana Cristina Leonte (voce), Cristian Soleanu (saxofoane), Ciprian Pop (chitară), George Natsis (pian), Michael Acker (contrabas) şi Vlad Popescu (baterie) sunt cei care vor recrea Gershwin’s Beautiful World.

Din program: Fascinating rhythm, Someone to watch over me, The man I love, Summertime, They can’t take that away from me.

Ana Cristina Leonte a debutat la vârsta de 4 ani pe scena Palatului Copiilor din Suceava, în calitate de interpret de muzică uşoară. În prezent este studentă la secţia „Jazz vocal” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Ca instrumentist, a susţinut numeroase recitaluri solo de vioară, dar şi de muzică de cameră şi a concertat cu orchestra în Austria şi Grecia. În calitate de vocalistă, a susţinut numeroase concerte de jazz în diferite formule de trio, alături de chitară şi contrabas, dar şi în formule duo.

<em>Stagiunea de Jazz</em> se deschide cu <em>Gershwin’s Beautiful World</em>, o coproducţie Radio România Cultural – Teatrul ACT
Cristian Soleanu

Cristian Soleanu este membru al Big Band-ului Radio încă din 1990, realizând pe lângă această activitate, colaborări pentru muzica de teatru şi teatru radiofonic cu Alexandru Tocilescu, Cristian Ioan, George Marcu. De-a lungul timpului, a cântat alături de David Palmer Symphonic Project, Global Unity (Sam Newsome, Carlo de Rosa, Derek Phillips, Lucian Ban), Blutopia (Alex Harding, Bruce Cox, Hill Greene, Lucian Ban) şi Badilleiras Jazz Samba do Mar Negro (Decebal Badila, Marcihno Eiras,Vlad Popescu). A colaborat şi la coloanele sonore ale unor seriale precum Ştefan cel Mare şi Lombarzilor 8, dar şi pentru filmul de lungmetraj Legiunea Străină în regia lui Mircea Danieliuc.

Ciprian Pop este, în prezent, masterand la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, secţia „Jazz (chitară)”. A participat la workshop-urile Jazz de la Cisnădie ale profesorului Sorin Romanescu în anii 2007, 2009 şi 2010. Activiatea şi talentul său interpretativ i-au adus mai multe premii printre care premiul I al Concursului „Ziua Chitarelor 2009”, prima ediţie, premiul Radio România în 2009, premiul special al juriului la Festivalul internaţional de jazz studenţesc de la Târgu Mureş în 2010.

<em>Stagiunea de Jazz</em> se deschide cu <em>Gershwin’s Beautiful World</em>, o coproducţie Radio România Cultural – Teatrul ACT
George Natsis

Născut în 1958, George Natsis este unul dintre cele mai cunoscute nume în domeniul muzical românesc. Câştigător a peste 20 de premii pentru lucrările compuse, a realizat genericul unor emisiuni de televiziune precum Ora 1 a venit (Tele 7abc), Muzica e viaţa mea (TVR1) şi pentru transmisiunile Festivalului Internaţional Cerbul de Aur (TVR1). A compus muzica filmului Divorţ din dragoste în regia lui A. Blaier. Din 1993, colaborează ca pianist cu Big Band-ul Radio. În calitate de aranjor a colaborat cu Ştefan Hruşcă, Ovidiu Lipan, Gheorghe Zamfir şi Florin Piersic. A asigurat orchestraţia şi direcţia muzicală pentru emisiunea O la la de la ProTV şi pentru spectacolul de music-hall Micul Paris.

Student al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, secţia „Compoziţie Jazz”, Michael Acker are o bogată activitate concertistică atât în ţară, cât şi în străinătate alături de ansambluri precum „Canzonetta”, „The Others, „Cuantune”, dar şi de trupa de teatru „Impuls”. Participările la concursurile studenţeşti de la Târgu Mureş şi Sibiu i-au adus de fiecare dată, premii şi distincţii pentru calităţile sale interpretative.

<em>Stagiunea de Jazz</em> se deschide cu <em>Gershwin’s Beautiful World</em>, o coproducţie Radio România Cultural – Teatrul ACT
Vlad Popescu

Vlad Popescu a început colaborarea cu Big Band-ul Radio în 1992, aceasta desfăşurându-se neîntrerupt pănă astăzi. În 1996, a devenit percuţionist secund al Filarmonicii „George Enescu”. Primele concerte peste hotare la care a luat parte ca baterist şi percuţionist au avut loc în 1997, în Italia, Spania şi Germania. A evoluat în toate ediţiile de până acum (2000 – 2005) ale Festivalului Internaţional de Jazz de la Bucureşti, fie ca sideman al unor notabili muzicieni români şi străini – pianistul italian Guido Manusardi în 2002, în 2003 cu grupul trompetistului francez Michel Marre şi cu grupul „East Village”, în 2004 şi 2005 împreună cu Decebal Bădilă şi cu virtuozul chitarist brazilian Marcinho Eiras (2005), dar şi ca lider de proiect, la ediţia 2004.

Programul următoarele recitaluri din Stagiunea de Jazz:

– 9 martie 2011 – …years after Petrucciani
– 13 aprilie 2011 – O scurtă istorie a chitarei
– 11 mai 2011 – Footprints/Music of Wayne Shorter
– 8 iunie 2011 – Muzica în România înainte de 1950

Pretul unui bilet este de 30 lei. Pentru informaţii: 0723 103 103, info@teatrulact.ro

Sursa: http://www.radiocultura.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s