Un barbat in viata a doua femei in piesa “Noapte Americana”!

Posted on Updated on

Doua surori lupta fiecare pentru un alt tel sau pentru acelasi, insa lucrul acesta o sa fie  elucidat in cele 70 de minute in  “Noapte americana” .  Piesa scrisa de Armen Zubarov  este pusa in scena  de Vinicius Tomescu si jucata la Teatrul Arca  sala din incinta pub-ului “La Scena”.

Nina vine intr-o vizita inopinanta la sora ei Lica, presata atat de ingrijorarea proprie cat si a printilor. Dupa lucrurile formale care se deruleaza in inceputul unei convesatii ajung incet incet la planul afectiv. Nina incepe sa isi aminteasca viata amoroasa din tinerete, regretele si frustrarile prin care a trecut si alegerea pe care a facut-o, aceea de a parasi o iubire mare si de a alege o varinata mai usoara. Ea este maritata si are un copil , lucrurile din viata ei sunt sterse dar merg  pe o linie constanta. Lica si ea maritata , cu un baiat de cativa anisori  cu tot ce isi doreste in viata ei, cu o cariera in cinematografie  doreste sa renunte la tot confortul de acasa implicit si la copil  pentru a cunoaste mare dragoste.

In tot acest amalgam de informatii, cele doua surori descopera ca impartasesc sentimentul de dragoste pentru aceasi persoana. Nina l-a cunoscut acum zece ani dar a renuntat la el pentru a avea o viata linistia insa remuscarile persista si in ziua de azi, Lica inca nu i-a impartasit dragostea ce o are pentru el dar este gata sa sacrifice tot ce are, familie , copil, statut social pentru a trai o iubire nebuna.

O piesa care nu abunda in miscari teatrale sau decoruri, mai degraba este o poveste spusa la gura sobei, insa subiectul este captivant si mentine atentia publicului.  Ani Cretu si Anis Doroftei  actritele din nou val duc la bun sfarsit acesta piesa, chiar daca publicul nu le-a acordat nici macar un bis, ramanand la sfarsit sa aplaud singur. Oricum ar fi,pentru orele de repetitii, pentru devotamentul care il au pe scena, fie ca sunt mai stangaci sau mai buni ,toti merita prin aplauze sa li se recunoasca munca depusa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s