Sa nu ne uitam bunele maniere!

Posted on

Fundatia Calea Victoriei va invita incepind cu 11 ianuarie, de la 18:30, la un curs aplicat – organizat in cinci intilniri – despre bunele maniere, regulile unui comportament elegant in societate si despre cum ne putem face viata mai frumoasa .

Mai este de actualitate codul bunelor maniere?
Azi, in societatea in care traim, a fi manierat a devenit desuet sau absolut necesar?
A fi o persoana manierata, eleganta, cu o anumita conduita morala este un act de normalitate sau o incercare de a epata, de a fi diferit cu orice pret?

In contextul actual, bunele maniere sunt mai mult decat un cod de reguli, sunt acel comportament civilizat, respectuos pe care toti ar trebui sa il aplicam in activitatile noastre zilnice pentru a ne face viata mai frumoasa si mai armonioasa. Manuite si aplicate cu inteligenta si eleganta, bunele maniere pot fi un instrument pentru a comunica mai usor cu cei din jurul nostru, pentru a ne atinge scopurile si a obtine satisfactie atat in viata profesionala, cat si in cea personala.

Pe parcursul celor 5 ateliere teoretice si practice, vom invata si vom discuta impreuna modalitatile in care se aplica si se poate interpreta codul bunelor maniere in contextul social actual, pornind de la uzantele si regulile generale ale codului si ajungand la situatii specifice, cu care ne intalnim in activitatile noastre de zi cu zi. Vom invata cum sa ne prezentam si cum sa ne adresam in functie de situatia in care ne aflam, cum sa ne comportam in societate si cum sa ne adecvam comportamentul, conversatia si imaginea in functie de ocazie, cum sa aranjam o masa festiva sau una informala si care sunt bunele maniere atunci cand mancam.

Atelierele includ demonstratii practice cu participarea cursantilor demonstratii de aranjare a mesei, bunele maniere la masa, modalitati de prezentare in societate, arta conversatiei.

Descrierea atelierelor:

* Atelierul 1: Reguli de prezentare in societate salutul, prezentarea, formule de adresare.
* Atelierul 2: Cum ne prezentam, cum ii prezentam pe ceilalti, cum vorbim, cum intretinem conversatia.
* Atelierul 3: Cum ne comportam in societate uzantele si bunele maniere in societate si acasa.
* Atelierul 4: Cum ne comportam in societate. Bunele maniere la teatru, la opera, la dineu, la restaurant, la vernisaj, la un pranz de afaceri, la o iesire cu prietenii.
* Atelierul 5: Codul bunelor maniere la masa. Cum se aranjeaza o masa in functie de ocazie alegerea si pozitionarea tacamurilor, a paharelor si a farfuriilor. Cum mancam si cum ne comportam la masa in functie de ocazie.

Taxa curs: 150 ron – adulti / 120 ron – elevi, studenti (5 sedinte)
Inscriere la contact@victoriei.ro

Fundatia Calea Victoriei
Intrarea Pristolului nr 3, etaj 1
linga Biserica Sf. Stefan (Calea Calarasilor)
mobil:
telefon fix: 021-321.30.22
contact@victoriei.ro
http://www.victoriei.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s