20 decembrie: Teatru de noapte!

Posted on Updated on

Cinci teatre cu sase spectacole au vrut sa faca in ceas de sarbatoare un cadou tuturor celor carora le place acest gen de arta. Astfel:  Teatrul Nottara cu piesele ” De trei ori dragoste” si ” Visul unei nopti de vara de Willliam Shekespeare”, Teatrul Foarte Mic cu piesa ” Ca pe tine insuti”, Teatrul Tandarica  cu piesa  ” Faust”, Teatrul Arca (Club La Scena) cu piesa “Hipioti si bolsevici” si  Teatrul Luni de la Green Hours cu piesa “Numai plange baby” si-au deschis portile  si au lasat publicul sa intre gratuit in limita locurilor libere.

In acest context am ajuns prima data la Teatrul Arca si interiorul Clubului “La Scena” unde s-a jucat asa cum spuneam si mai sus piesa ” Hipioti si bolsevici”. In fata a 40 de  spectatori  cei 3 actori, Ela Ionescu, Lari Giorgescu si Mihai Cuciumeanu  au vorbit despre aspiratii catre o viata mai buna, despre planurile de viitor a unor tineri hippioti care la un moment dat isi doresc sa se aseze si sa lase in spate nebuniile tineretii.

Piesa incepe  cu prezentul cand doi hippioti , venind de la un concert Led Zepplein incerca sa se cunoasca mai bine,sa isi spuna secretele din tineretea lor si pacatele care le-au facut. Asa incet , incet descopera ca un joint si un pahar de wiskey ii indemna la un amor fara limite, fara sa faca cunostiinta , fara sa ii lege ceva anume doar apartenenta la un grup care vrea sa traiasca liber. In secena apare si a 3-a spersoana , un iubit din tinerete care afla fara sa vrea ca ar putea fi tatal copilului pe care femeie il poarta in pantece.

Piesa apoi ne arunca in trecut, ne face cunostiinta cu cei doi in vremurile in care erau tineri si nu aveau griji si aveau ca sintagma “Make love not war”. Lucrurile erau simple, fiecare era liber sa faca ce doreste atata timp cat aveau un singur tel “Jos guvernul”. Dupa acest intermezzto piese ajunge din nou in prezent cu o femeie care nu stie excat ce isi doreste , un barbat care vrea sa isi asume responsabilitati si un flacau caruia ii place viata dar si el fugise in trecut de  incorporare si emigrase in Canada, de fapt toata actiunea se petrece undeva in Canada, tara fagaduintei pentru multi dintre noi.

Spectacolul este destul de simplist, fara decoruri exceptionale dar cu trei actori care au intrat bine in pielea personajelor in cei doi ani de cand se joaca acesta piesa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s