Lansare de carte si concert aniversar la Sala ArCub!

Posted on Updated on

Dublu eveniment in lumea muzicala, lansarea cartii “Teme de jazz – vol.1” si concertul aniversar “Capriel Dedeian 50 Birthday Concert”. Evenimentul va fi gazduit de Sala ArCuB (str. Batişte nr.14) si va debuta cu lansarea cartii la ora 18.00, concertul urmand a avea loc incepand cu ora 19.00.

Concert Aniversar Capriel DedeianConcert Aniversar Capriel Dedeian 

CV EVENTS si Editura Trinity Publishing House (TPH), în parteneriat cu ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti si Uniunea Armenilor din Romania prezintă duminica, 19 decembrie 2010, un dublu eveniment in lumea muzicala, lansarea cartii “Teme de jazz – vol.1” si concertul aniversar “Capriel Dedeian 50 Birthday Concert”. Evenimentul va fi gazduit de Sala ArCuB (str. Batişte nr.14) si va debuta cu lansarea cartii la ora 18.00, concertul urmand a avea loc incepand cu ora 19.00.

Proiectul “Capriel Dedeian 50 Birthday Concert” reprezintă o aniversare-incursiune, mediata de prezentatorul Florian Lungu, printre creatiile pline de savoare si ritm inconfundabil de jazz ale cunoscutului ghitarist și compozitor Capriel Dedeian, sustinut de Jazz Challenge, Garbis Dedeian, Silvia Dumitrescu si Daniel Lazar. Evenimentul este completat de lansarea primului volum al cartii “Teme de jazz”, o invitatie adresata impatimitilor de jazz, smooth-jazz si funk jazz, de a descoperi lumea pe note muzicale, asa cum o simte, traieste si o aude compozitorul.

Cunoscutul ghitarist Capriel Dedeian, compozitor roman de origine armeana, membru al UCMR-ADA Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, este considerat de specialistii lumii muzicale “…un innascut melodist, un rafinat armonist si un echilibrat arhitect sonor…” (Florian Lungu – “Teme de jazz – vol. 1”). In cei peste 20 de ani de cariera muzicala, Capriel Dedeian a colaborat pe scena, in studiourile de inregistrare, in diferite cluburi si la diferite evenimente cu marea majoritate a muzicienilor romani de jazz, ceea ce il recomanda ca fiind un artist complet, experimentat, titrat, care are multe de spus in lumea muzicala.

CAPRIEL DEDEIAN si-a inceput studiile de ghitara la varsta de 14 ani, ca autodidact, fiind atras inca de atunci de muzica de jazz. In 1976, s-a alaturat formatiei conduse de fratele sau, saxofonistul Garbis Dedeian – impreuna cu Tudy Zaharescu (tobe) si Mario Dumitrescu (bass). Dupa 1980, a fost cooptat si in alte proiecte, cantand diferite stiluri muzicale, o experienta extrem de utila in dezvoltarea sa. Simultan cu studiul ghitarei, a inceput sa realizeze si primele compozitii de jazz. In 1982, a fondat primul sau jazz-rock quartett, alaturi de Sorin Raicovescu (keyboards), Dragos Docan (bass) si Eugen Nichiteanu (tobe). Din acea perioada s-au pastrat melodiile “Noaptea” (The night), “Amintiri ’82” (Remember ’82) si “Cafeaua de Dimineata” (The Morning Coffee).

Incepand cu 1983, s-a alaturat si formatiei Alexandru Wilmanyi Band, pana in 1990. A participat la numeroase festivaluri de muzica pop din Romania: Festivalul “Bucharest ’90” cu melodia “Esti minunea vietii mele” (You are the wonder of my life) – versuri de Eugen Rotaru, interpretata de Mihaela Marinache –  pentru care a primit Premiul Special al juriului; Festivalul de creatie Mamaia ’92 cu melodia “Paradisul s-a nascut doar pentru noi” (The paradise was made only for us) – versuri de Angel Grigoriu, interpretata de Samira Pop, – si multe alte cantece interpretate de Silvia Dumitrescu, Angela Stoica, Daniel Iordachioaie, Mihaela Marinache (Kapital), etc.

A fost prezent la aproape toate Festivalurile de jazz consacrate, precum cele de la Brasov, Costinesti, Galati, ChisinauViennaBruxelles etc., impreuna cu saxofonistii Garbis Dedeian, Dan Mandrila, Nicolae Simion, pianistii  Mircea Tiberian, Johnny Raducanu, Ion Baciu jr., Puiu Pascu, Petrica Andrei, basistii Decebal Badila, Ovidiu Badila, Gopo Popescu, Catalin Rotaru, Pedro Negrescu, Ionut Baranga, tobosarii Tudy Zaharescu, Eugen Nichiteanu, Billy Bontas, Titi Herescu, Adrian Stefanescu, trompetistii Emil Bizga, Ion Leonte, Nelu Marinescu si multi altii.

Primul sau album “Carun, Carun” (Spring, Spring) a fost lansat in 1990, la “Electrecord”, si este o colectie de melodii pop, in limba armeana, album foarte bine primit de comunitatea armeana, si nu numai.

In prezent, Capriel Dedeian lucreaza la doua importante proiecte – un album de autor (Jazz Rock) si un nou album de muzica armeana.

Biletele, în valoare de 27 lei şi 16 lei, se găsesc la sediul ArCuB (str Batiste, nr.14), statia de metrou Unirea 1 si pe http://www.biletfan.ro.

Sursa: http://www.comunicatedepresa.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s