Expozitia “Epoca regelui Ferdinand I – Întoarcerea Bulgariei în Europa“

Posted on Updated on

Muzeul Naţional de Istorie a României este onorat să vă invite miercuri, 8 decembrie, ora 11.00, la sediul său din Calea Victoriei nr.12, la vernisajul expoziţiei “Epoca regelui Ferdinand I – Întoarcerea Bulgariei în Europa”.

Expoziţia este organizată de Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii al Republicii Bulgaria şi de Agenţia de stat “Arhive” în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României şi este dedicată …aniversării a 100 de ani de la Declaraţia de Independenţă a Bulgariei.

Expoziţia a fost itinerată în mai multe state din Europa şi America şi conţine fotografii şi documente legate de domnia regelui Ferdinand I (1887-1918), istoria Bulgariei, dezvoltarea culturii, ştiinţei, comerţului, arhitecturii, comunicaţiilor, infrastructurii, etc. Vor fi expuse de asemenea, hărţi ale Bulgariei din perioada respectivă şi piese semnificative din perioada de referinţă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României.

În timpul domniei sale, Ferdinand a reuşit să transforme Bulgaria dintr-o ţară săracă într-o ţară modernă pentru acea perioadă. A fost un mare suveran, considerat fondatorul Bulgariei moderne dar şi autor, botanist, entomolog şi filatelist.

La vernisaj vor participa oficialităţi din Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Republicii Bulgaria la Bucureşti, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 8 decembrie 2010 – 6 februarie 2011, de miercuri până duminică între orele 9 – 17.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s