Noutati la T.N.B!

Posted on

Eduard al III-lea pleacă la Sofia

 

Teatrul Naţional Bucureşti va susţine un turneu la Sofia cu spectacolul Eduard al III-lea de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Tocilescu. La invitaţia partenerilor bulgari, reprezentaţia va avea loc în seara de 11 noiembrie 2010 la Sala Mare a Teatrului Ivan Vazov.

Ideea realizării unui proiect comun de colaborare între Teatrul Naţional Bucureşti şi Teatrul Naţional Ivan Vazov din Sofia a luat naştere ca urmare a unei serii de vizite şi discuţii bilaterale între directorii celor două instituţii, dl. Ion Caramitru şi dl. Pavel Vasev. Planurile de cooperare s-au concretizat în primăvara acestui an, atunci când Teatrul Naţional din Sofia a fost invitat să efectueze un turneu la Bucureşti. Ca urmare, pe 2 martie 2010, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a Bulgariei, la Sala Mare a TNB, a fost prezentat spectacolul Exilaţii după Ivan Vazov, în regia lui Alexander Morfov. Spectacolul s-a desfăşurat în prezenţa Ministrului Culturii din Bulgaria, dl. Vejdi Raşidov şi a Ambasadorului Bulgariei la Bucureşti, dl. Valentin Radomirski. Reprezentaţia s-a bucurat de un mare succes de public şi a avut ecouri foarte favorabile în presa de specialitate.

 

Proiect colectiv cu Macbeth de Shakespeare

 

Cunoscutul regizor Radu Penciulescu a început recent lucrul la proiectul Macbeth, care se realizează sub auspiciile Centrului de creaţie şi cercetare teatrală Ion Sava al Teatrului Naţional. Este vorba de un proiect colectiv, în cadrul căruia capodopera shakespeariană va fi interpretată de un grup restrâns de actori care vor acoperi multitudinea de roluri ale piesei. Participă la realizarea acestui experiment teatral actorii: Ion Caramitru, Valeria Seciu, Matei Alexandru, Dorin Andone, Alexandru Bindea, Mircea Rusu, Mihai Calotă, Amalia Ciolan,Victoria Dicu, Ana Ciontea şi alţii.

Spaţiul de joc al acestui spectacol va fi Sala Atelier a Teatrului Naţional I.L.Caragiale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s