Un Red Bull la un film romanesc ..cumparat din Iarmarocul Bucurestilor!

Posted on

Weekendul care tocmai a trecut a fost plin de evenimente, trebuia sa te clonezi ca sa ajungi la toate.

Vineri seara a fost noaptea filmului romanesc, noua cinematografe din Bucuresti au lasat usile deschise pentru ca publicul din capitala sa poata vedea zeci de productii autohtone. Am ales sa merg la Cinema Patria unde am vazut 2 filme destul de bune, unul din 2010 “Marti dupa Craciun” la care am platit si intrarea  (10 ron/persoana) deoarece era premiera pe ecrane si “A fost sau nu a fost” din 2006 cu Mircea Diaconu.  Am intarziat putin la primul film, am luat bilet si un domn imi spune ” mergeti repede ca pierdeti cea mai tare faza din film”. Zis si facut ..intru in sala si aici uimire,odata ca pe ecrane rula o scena de nuditate si apoi pentru ca sala de cinema era arhiplina , asa  cum nu am mai vazut-o din timpul in care aici se lansau filme cu  masini de epoca si elicoptere.

“Mari dupa Craciun” este un film despre o realitate a zilelor noastre, mai exact relatiile extra-conjugala.  Un barbat insurat de 10 ani , avand o fetita de 8 ani  duce timp de 6 luni o viata dubla. El se imparte intre casa si amanta lui, cea care este nimeni alta decat medicul stomatolog al fetiei sale. Inainte  de Craciun el  se hotaraste sa ii spuna totul sotiei sale pentru ca numai suporta sa duca minciuna mai departe. Sotii hotarasc sa petreaca Craciunul la parintii lui si …clik…..filmul se incheie.

Daca pana acum un film romanesc il recunosteai dupa faptul ca latra cainii sau bat clopotele , iata ca lucrurile s-au schimbat ….filmele romanesti se termina pe neasteptate lasand loc la interpretari.

Iata si cateva pareri a unor spectatori:

Dupa prima pelicula  a inceput si “A fost sau n-a a fost”, dar sala a fost mult mai goala. Filmul ne readuce in atentie Republica Populara Romana a  anului 1959. Un domn de la legiune vine intr-un sat uitat de lume pentru a prezenta un film despre “realizarile marete”. Numai ca pelicula filmului se rataceste intr-o prima faza, este gasita mai apoi  intr-un rau din sat dar numai putea  sa inteligibila. Pentru a nu le face raport , primarul impreuna cu profesorul satului si cu biblotecara fac tot ce le sta in putinta pentru ca oaspetii lor sa nu parasesca satul dezamagiti.

Sambata a fost destinata muzeelor.  Muzeul de Istorie a fost deschis pana la ora 02.00 cu ocazia Zilelor Bucurestiului, aici avand loc o serie de manifestari:  Iarmarocul Bucurestilor, concerte de camera, evocarea unor momente din trecutul Bucrestiului.

Duminica a fost Red Bull Flugtag, o editie cu multe evenimente  mai placute sau mai putin placute. Dupa ce ca evenimentul a inceput cu o ora si ceva mai tarziu, acesta a debutat tragic ,cu o accidentare destul de grava (deja televiziuniile au vuit pe acest subiect).  Restul de peripeti  au fost vazute pe toate canalele de televiziune asa ca numai este mult de spus cu exceptia spectatorilor care s-au urcat pe masini, pe blocuri, in copaci pentru a urmari mai bine spectacolul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s