Ne propun altii actorii la Oscar!

Posted on

Filmul “Bibliotheque Pascal”, cu Oana Pellea si Andi Vasluianu este propunerea Ungariei la premiile Oscar 2011 la categoria “cel mai bun film intr-o limba straina”. Pelicula are in distributie numerosi actori romani printre care Razvan Vasilescu, Andi Vasluianu si Oana Pelea si este regizat de Szabolcs Hajdu.

Pelicula spune povestea Monei Paparu, cetatean roman de origine maghiara. Plecata la mare, Mona Paparu il intalneste pe Viorel (Andi Vasluianu), care este un urmarit general si care o fascineaza prin imaginatia sa bogata. Cei doi isi petrec noaptea impreuna, din aceasta relatie scurta rezultand un copil – Viorica. Cand Viorica avea doar trei ani, Mona se reintalneste cu tatal sau, pe care nu il revazuse de mult timp, Gigi Paparu (Razvan Vasilescu). Acesta o duce cu el in Germania, unde o vinde, dupa care este omorat de cei carora le-o daduse. Mona o lasa pe Viorica cu matusa sa Rodica (Oana Pellea), care este ghicitoare.

Din distributia filmului mai fac parte actorii Marius
Bodochi, Marius Manole, Mihai Constantin, Florin Piersic Jr., pelicula fiind o coproductie Filmpartners/ Katapultfilm, cu participarea GillesMann Filmproduktion si cu sprijinul TV2 si Eurimages.

Sursa: news20.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s