Topul Forbes al incasarilor din muzica pe anul trecut!

Posted on Updated on

 
u2band.jpgRockerii irlandezi din trupa U2, care au incasat peste 130 de milioane de dolari din turneul lor mondial “360° Tour” si din alte contracte comerciale, in perioada iunie 2009-iunie 2010, s-au clasat pe prima pozitie in topul Forbes al muzicienilor cu cele mai mari venituri pe plan mondial.U2 a obtinut, in medie, peste 10 milioane de dolari din vanzarile de bilete pentru fiecare concert sustinut in aceasta perioada in cadrul turneului lor mondial “360° Tour”. La acestea se adauga si veniturile realizate din activitati de merchandising. 

Trupa australiana AC/DC s-a clasat pe locul al doilea in topul Forbes, cu venituri de 114 milioane de dolari, realizate in aceeasi perioada.

Cantareata americana Beyonce Knowles a ocupat locul al treilea, cu venituri de 87 de milioane de dolari, depasindu-l pe sotul ei, rapperul Jay-Z, situat pe pozitia a sasea, care a obtinut venituri de 63 de milioane de dolari in perioada iunie 2009-iunie 2010.

Locul al patrulea i-a revenit celebrului rocker din New Jersey Bruce Springsteen, cu venituri de 70 de milioane de dolari, iar cantareata pop Britney Spears se situeaza pe locul al cincilea, cu incasari de 64 de milioane de dolari.

Lady Gaga ocupa pozitia a saptea, cu venituri de 62 de milioane de dolari, obtinute din vanzarile de bilete pentru cele 106 concerte sustinute in turneul ei mondial, vanzarile de albume si alte contracte comerciale.

Madonna s-a clasat pe locul al optulea, cu venituri de 58 de milioane de dolari, devansandu-l pe cantaretul de muzica country Kenny Chesney, clasat pe pozitia a noua, care a realizat venituri de 50 de milioane de dolari.

Grupul Black Eyed Peas, trupa britanica Coldplay si cantaretul american de muzica country Toby Keith incheie topul 10 al celor mai profitabili artisti pe plan mondial, realizat de revista Forbes, cu venituri de cate 48 de milioane de dolari in perioada iunie 2009 – iunie 2010.

Sursa: Mediafax

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s