Capitala verde a Romaniei!

Posted on Updated on

URBB-Tuborg anunta un parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor in urma caruia, cei doi parteneri vor organiza competitia “Capitala Verde a Romaniei”. Aceasta este adresata primariilor din municipii resedinta de judet si primariilor de sector din Bucuresti. Scopul proiectului este sa responsabilizeze publicul roman cu privire la respectarea mediului inconjurator.

 Cei doi parteneri si-au propus sa atinga acest deziderat incurajand atat autoritaile locale, cat si cetatenii sa se implice in proiecte ecologice, care pot imbunatati calitatea vietii in marile orase ale Romaniei. Despre competitie “Capitala Verde a Romaniei” preia si aduce in tara noastra un concept de competitie existent la nivel european, respectiv “European Green Capital”, proiect derulat de Comisia Europeana.

Competitia romaneasca se adreseaza municipiilor resedinta de judet si primariilor de sector din Bucuresti. Acestea se pot inscrie in perioada 1 iulie – 1 decembrie 2010, completand un formular existent pe site-ul Umbrela Verde, platforma de CSR a URBB-Tuborg. In formular, primariilor li se cere sa-si descrie strategia de mediu, realizarile referitoare la infrastructura de colectare selectiva si reciclare, dar si proiectele derulate in 2010, in domenii precum: reducerea poluarii (de orice tip) dezvoltarea spatiilor verzi sau impadurirea unor zone colectarea selectiva si reciclarea deseurilor responsabilizarea si educarea cetatenilor in privinta protectiei mediului implicarea cetatenilor in proiecte de mediu ingrijirea zonelor protejate din judet, daca ele exista folosirea produselor ecologice dezvoltarea turismului ecologic, etc.

Pe langa formular, primariile trebuie sa completeze o “poveste a orasului”. Aceasta descrie, prin modalitati lasate la alegerea primariilor, argumentele pentru care orasul merita titlul de “Capitala Verde a Romaniei”. Dupa 1 decembrie, data limita a inscrierilor, atat formularele cat si “povestile oraselor” vor fi notate de un juriu format din reprezentanti ai URBB-Tuborg si ai Ministerului Mediului. Orasul care va primi cel mai mare punctaj va fi desemnat castigator. Rezultatele competitiei vor fi anuntate in cadrul unei Gale de Premiere, care va avea loc tot in luna decembrie. Orasul castigator va fi promovat la nivel national, pe parcursul anului 2011, drept “Capitala Verde a Romaniei”.

De asemenea, primaria va primi din partea organizatorilor un set de elemente de signalistica care vor putea fi montate in oras, pentru a evidentia distinctia obtinuta. Alte detalii sau noutati despre competitie pot fi aflate in sectiunea speciala de pe site-ul Umbrela Verde. Actiuni Umbrela Verde in marile orase ale Romaniei Pe perioada competitiei, URBB-Tuborg va derula mai multe actiuni, fiecare pe durata 3 zile, intr-o serie de mari orase ale Romaniei. Actiunile se vor desfasura, ca si in anii anteriori, sub brandul Umbrela Verde.

Ele vor consta in informarea si responsabilizarea locuitorilor din orasele vizitate, in ceea ce priveste curatenia, colectarea selectiva a deseurilor, mentinerea si intretinerea spatiilor verzi.

Sursa:ResponsabilitateaSociala.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s