E o afacere sa iti iei masinia second-hand!

Posted on

Romanii inca se gandesc sa-si cumpere o masina din strainatate din diverse motive. Intotdeauna cei care fac asta considera ca e o afacere profitabila. Oare chiar asa sa fie ?

Masinile importate din strainatate, cu precadere din Germania, Italia sau Spania, sunt vandute mai greu dupa ce a a crescut fabulos taxa de prima inmatriculare. Aceasta taxa a facut ca numarul celor care, contra-cost, aduceau masini second-hand in tara, sa se reduca considerabil. Asa ca, unii dintre acesti “baieti descurcareti”  s-au reprofilat pe o noua modalitate de a face bani din vanzarile de masini. Ei cumpara masini avariate ceea ce este destul de grav, de la diferite parcuri auto din strainatate, pe bani de nimic si apoi le aduc in tara. Ghiceti ce urmeaza mai departe? Presupun ca da, masinile sunt reparate, chiar unele dintre ele foarte bine, astfel incat un potential client al acestor produse auto nu va sesiza diferitele masini avariate si apoi reparate.

Unde apare contradictia ?

Aici apare o mica contradictie de care nu eram sigur, dar din pacate s-a dovedit a fi adevarata. Atunci cand vrei sa cumperi o masina, mai ales de la un necunoscut, o vei pune pe tester, pentru a-i efectua o  verificare generala. Chiar si cu aceste noi metode de a descoperi eventualele probleme la masini, masinile reparate cu atentie trec cu brio acest test. Personal, nici eu nu credeam acest lucru, dar am fost la un service cu un proprietar al unei astfel de masini. Masina a fost pusa pe tester si analizata la toate componentele ei, a fost sesizata doar cu o mica defectiune la una dintre semnalizari . Masini second-hand, o afacere buna?

Unde e problema ?

Probabil o sa ziceti ca daca a fost asa bine reparata nu are rost sa ne ingrijoram in vreun fel. Eu cred ca ar trebui, deoarece la un impact mai puternic, masina aceasta nu va rezista la fel de bine ca atunci cand era  neimplicata in niciun fel de eveniment rutier si s-ar putea ca acest fapt sa aiba urmari grave asupra sanatatii dumneavoastra. Si acesta nu ar fi singurul aspect, problemele tehnice pot aparea mai des decat in mod normal si astfel sunteti obligati sa cheltuiti mai multi bani cu intretinerea masinii.

Ce este de facut ?

Aceasta mica mafie a afacerilor cu masini second-hand din export ar trebui stopata urgent pentru a creste siguranta rutiera la noi in tara . Romanii ar trebui sa inteleaga ca pretul mic in acest domeniu nu reprezinta neaparat o afacere profitabila.

Va sfatuiesc sa aveti foarte mare grija la masina pe care o cumparati, deoarece ea va poate fi cea de care, intr-un moment, depinde viata dumneavoastra.

Sursa: afladespre.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s